ΠΑΤΡΑ:Μουδιασμένοι” οι καρναβαλιστές – “Είμαστε σε καραντίνα;” αναρωτιούνται για την απόφαση Κικίλια

Σοκαρισμένοι παραμένουν οι καρναβαλιστές και τα πληρώματα της Πάτρας μετά την απόφαση της ακύρωσης των Καρναβαλιών της Ελλάδος και μεταξύ αυτών του μεγαλύτερου των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι περισσότεροι από τους καρναβαλιστές δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν αυτή την απόφαση του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης που πάρθηκε με την σύμφωνη γνώμη των επιστημονικών φορέων.

Μια απόφαση που καταδικάζει την Πάτρα και το Καρναβάλι. Στις μεταξύ τους συζητήσεις είναι αντίθετοι και εκφράζουν την απορία με ποια κριτήρια προχώρησε η κυβέρνηση σε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η χώρα δεν είναι σε καραντίνα.

“Εκτός πια αν είναι και δεν μας το λένε” έλεγαν. Μια απόφαση που συζητιόταν αρχικά σαν “ψίθυρος”, στη συνέχεια σε επίπεδο επιστημονικών φορέων, με τους εκπροσώπους όμως της πολιτείας να αρνούνται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να είναι καθησυχαστικοί τουλάχιστον στις αρχές της εβδομάδας. Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει.

Τα πληρώματα του ΑΣΟ, αυτοί που δίνουν κάθε χρόνο την ψυχή τους στο καρναβάλι βρίσκονται στην πιο δυσχερή θέση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συζήτηση που είχαν μετά την λήξη του δημοτικού συμβουλίου, στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, στο στέκι τους, δεν πήραν απόφαση για το τι θα κάνουν. Είναι μουδιασμένοι και δεν γνωρίζουν πλέον καν τι γίνεται.

Ανανέωσαν όμως το ραντεβού τους για το μεσημέρι της Παρασκευής στις 3. Τότε θα αποφασίσουν. Το πιθανότερο είναι να προχωρήσουν σε μία παρέλαση ποδαράτη για το Σάββατο και την Κυριακή, χωρίς άρματα και ηχεία, σαν μία καρναβαλική βόλτα, με αφετηρία διάφορα σημεία του κέντρου και προορισμό την πλατεία Γεωργίου.

Εκεί θα στηθεί ένα πάρτι, δίνοντας την δυνατότητα σε όλα τα μέλη τους να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά. Περιμένουν όμως πρώτα να συνεννοηθούν με την Τροχαία.

Όσο για τα πολυάριθμα πληρώματα; Τουλάχιστον τέσσερα από αυτά με αναρτήσεις τους στο facebook τονίζουν ότι θα παρελάσουν κανονικά, σηκώνοντας “αντάρτικο” ενάντια στην απόφαση αυτή, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι συνεχίζουν να μοιράζουν στολές στα μέλη τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΚΥΑ που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τα πλήθη, εξαντλεί την αυστηρότητα της, μιλώντας ακόμα και για φυλακίσεις.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Φεβρουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία