Στο πόδι η Δυτική Ελλάδα/ Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου […]

  • «… καταδικάζει τους κατοίκους της Ζακύνθου και της Δυτικής Πελοποννήσου να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα δρόμο καρμανιόλα που στοιχίζει κάθε χρόνο την ζωή σε 30 συνανθρώπους μας»

Ψήφισμα Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την αντίθεση του στην αναστολή υλοποίησης, του ζωτικής σημασίας έργου του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου από τον υπουργό υποδομών κ Καραμανλή. Με την απόφαση του αυτή καταδικάζει τους κατοίκους της Ζακύνθου και της Δυτικής Πελοποννήσου να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα δρόμο καρμανιόλα που στοιχίζει κάθε χρόνο την ζωή σε 30 συνανθρώπους μας. Ο οδικός άξονας Πατρών-Πύργου χρησιμοποιείται από το σύνολο των ζακυνθινών που ταξιδεύουν οδικά εκτός νησιού. Αλλά και από το σύνολο των επισκεπτών που φθάνουν ακτοπλοϊκά στην Ζάκυνθο και ξεπερνούν τις 200.000 το χρόνο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αυτοκινητόδρομο κρίσιμο για την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι κυριολεκτικά ακατανόητο γιατί ένα τόσο σημαντικό έργο, που είναι ήδη χρηματοδοτημένο με 300 εκατομμύρια από Ευρωπαϊκούς Πόρους ( άρα δεν θα μπουν διόδια) και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης με ήδη υπογεγραμμένες τις 5 από τις 8 εργολαβίες και με έναρξη εργασιών, πρέπει να σταματήσει; Γιατί να δοθεί με ανάθεση στην «Ολυμπία Οδό» ; Γιατί πρέπει να μπουν διόδια και στην Πατρών-Πύργου; Ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή μας με την διαμαρτυρία των δήμων και των φορέων της περιφέρειας και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Συμβουλίου Αιρετών την Τετάρτη 26 Φλεβάρη με αποστολή αντιπροσωπείας στην κινητοποίηση και κλείσιμο του δήμου την ίδια μέρα. 19/2/2020

Αυτοδιοικητικό μέτωπο στη Δυτική Ελλάδα

Διαστάσεις καθολικού αυτοδιοικητικού μετώπου λαμβάνει η πρωτοβουλία με το σύνολο των εμπλεκομένων περιοχών να δίνουν δυναμικό παρών και να έχουν σημάνει συναγερμό.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος από τους πρωτεργάτες της κίνησης , ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης , ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Νικήτας Αρετάκης , ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Πηνείας κ. Ανδρέας Μαρίνος έχουν ήδη συγκροτήσει ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο αναμένεται τις επόμενες ώρες να διευρυνθεί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – (https://www.otavoice.gr/aytodioikitika-nea/2020/02/sto-podi-i-dytiki-ellada-gia-to-patra-pyrgos-pyretodeis-etoimasies-gia-tin-tetarti/?fbclid=IwAR1da-6YIm52lNadNsyA5jyGBX5flbl1qTZ6rQWCkiLJOd27ochWdGLJOY4)

Photo: capital.gr


Πηγή