Συγκέντρωση και πορεία έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας

Συγκέντρωση και πορεία έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, στην πλατεία Όλγας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στις 10:30 από τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα.

Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στην πανελλαδική που θα γίνει για το νέα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αυτή τη φορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας έχει ήδη ανακοινώσει για την Τρίτη 24ωρη γενική απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι στον Δήμο Πατρέων και τους άλλους δήμους της Αχαΐας, εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, καθηγητές), υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας και του ΟΑΕΔ, οι γιατροί μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας καθώς και οι υγειονομικοί υπάλληλοι (νοσηλευτικό προσωπικό) των νοσοκομείων.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας καταγγέλλεται η κυβέρνηση ότι υιοθετεί και επεκτείνει τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που οδηγούν σε αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, χωρίς εξαιρέσεις, τη συρρίκνωση των επικουρικών ταμείων καθώς και την οριστική περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης.


Πηγή