Το Σάββατο οι αποφάσεις για το τελικό κόστος και τις συμβάσεις μεταφοράς των σκουπιδιών στην Κοζάνη

«Κυριακή κοντή γιορτή», ή, καλύτερα, στην περίπτωση αυτή, Σάββατο για τις πολυαναμενόμενες λεπτομέρειες περί της μεταφοράς των απορριμμάτων και το κόστος αυτής!

Αυτό, καθώς το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί τρεις διαφορετικές (λόγω πρόβλεψης νομοθεσίας) συνεδριάσεις του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας με κύριο αντικείμενο τους όρους και τις συμβάσεις μεταφοράς των σκουπιδιών στην Κοζάνη.

Συμβάσεις και προϋπολογισμός

Η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μερόπη Υδραίου προσκαλεί σε τρεις διαφορετικές συνεδριάσεις (τυπικά 11:00, 11:30 και 12:00) τα μέλη του Δ.Σ. του οργάνου προκειμένου να προχωρήσουν:
– Στην έγκριση του τεχνικού προγράμματος του 2020
– Στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2020
– Στην εισήγηση για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων των τριών δήμων της Κέρκυρας στην Κοζάνη για την επεξεργασία τους από τη ΔΥΑΔΥΜΑ.
– Στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

ΘΑ αποσαφηνιστεί το κόστος

Έτσι, έως το Σάββατο θα έχει αποσαφηνιστεί επιτέλους και μετά από μήνες ποιο ακριβώς θα είναι το κόστος μεταφοράς (το οποίο θα περιγράφεται στους όρους της σύμβασης μεταφοράς των σκουπιδιών που θα συζητηθεί) αλλά και (μέσω του τεχνικού προγράμματος) το όλον κόστος της διαχείρισης (μεταφορά από τους κάδους σε σταθμούς μεταφόρτωσης, περισυλλογή, αποκομιδή κλπ.) ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση με τα όσα κοστίζει η καθαριότητα σήμερα και το αν θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών.

Χωρίς ανακοινώσεις μετά το Γραφάκο

Εν τω μεταξύ, ερωτηματικό αποτελεί για την ώρα η στάση που θα κρατήσει ο Κώστας Λέσσης στη συνεδρίαση του Σαββάτου, με δεδομένο ότι επιθυμεί για να συμφωνήσει σε όποια λύση, στη μεταφορά των δεματοποιημένων σκουπιδιών εκτός ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.
Για το λόγο αυτό, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με το Γ.Γ. Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μ. Γραφάκο στο Υπουργείο στην Αθήνα, συνάντηση μετά την οποία ανήρτησε και φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χωρίς πάντως ο κ. Λέσσης να συνοδεύει τη φωτογραφία από την είδηση για το αν «πήρε κάτι» σχετικά με το αίτημά του.
Πάντως, και μόνο η δημοσιοποίηση της (με χαμόγελα) φωτό από τη συνάντηση από τον ίδιο το Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, μάλλον σηματοδοτεί ότι θα πρέπει να υπάρχει «λευκός καπνός» εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων του ΦΟΔΣΑ το Σάββατο.