Υποβαθμίζουν συνεχώς το δημόσιο σχολείο… Τι τόνισε χθες το προεδρείο της ΕΛΜΕ Ηλείας στην συνέντευξη Τύπου που […]


Σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης αναφέρθηκε το προεδρείο της ΕΛΜΕ Ηλείας στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, όπου και ανακοίνωσε πως θα συνεχιστούν οι κινήσεις διαμαρτυρίας, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος που πήρε πρώτος τον λόγο, τόνισε για τα θέματα που απασχολούν αυτήν την στιγμή την εκπαίδευση.

«Αυτή η συνέντευξη Τύπου έχει να κάνει με τις κινητοποιήσεις που γίνονται και έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, αφού στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη οι καθηγητές έχουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με κύρια θέματά τους την αδιοριστία, αλλά και τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Θα σταθώ στην εξίσωση των πτυχίων των πανεπιστημίων με αυτά που δίνουν τα κολλέγια, όπου είχαμε μία διαμαρτυρία στην διεύθυνση της δευτεροβάθμιας, ενώ έχουμε εκδώσει και ανακοινώσεις με εκτενείς αναφορές για το πως υποβαθμίζεται το δημόσιο πανεπιστήμιο. 
Επίσης έχουμε τον τριετή αποκλεισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, αφού όταν καλεί το Υπουργείο κάποιους εκπαιδευτικούς να εργαστούν, αυτά τα παιδιά μπορεί να έχουν βρει εργασία κοντά στο σπίτι τους και αναγκάζονται να πουν όχι και αυτό το πληρώνουν με τριετή αποκλεισμό. Για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νόμο και είμαστε σε ετοιμότητα, αφού σαν σωματείο έχουν προγραμματίσει για τις 11 Φεβρουαρίου μία ενημέρωση για τους συναδέλφους μας, όπου και θα υπάρξει σύντομα σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή