O Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή την ανέγερση Σχολείου στην Αγυιά της Πάτρας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την απαλλοτρίωση οικοπέδου για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου, στη Βόρεια Έξω Αγυιά της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Η περιοχή της Βορείου Έξω Αγυιάς, του 1ου Αρκτικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων και πιο συγκεκριμένα το τμήμα της που περικλείεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Κανελλοπούλου, Αθηνών και Αγίου Κωνσταντίνου, αποτελεί μία ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της πόλης των Πατρών, έκτασης 557 στρεμμάτων.

Έχει ήδη υποβληθεί αίτημα, με υπογραφές γονέων παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας του 1ου Αρκτικού Δημοτικού Διαμερίσματος Πατρών, για ανέγερση διδακτηρίου για τη στέγαση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου -απευθυνόμενο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας (αρ. πρωτ. 77/05.01.2017), με κοινοποίηση στην Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων- σε δεσμευμένο οικόπεδο για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου.

Στην εν λόγω περιοχή λειτουργεί προ ετών το διθέσιο 34ο Νηπιαγωγείο Πατρών, σε δύο διαφορετικά μισθωμένα κτήρια. Επίσης, στη συμβολή των οδών Αθηνών και Κανελλοπούλου, λειτουργεί το 75ο διθέσιο Νηπιαγωγείο Πατρών, σε επίσης μισθωμένο κτήριο.

O Δήμος Πατρέων με το υπ’ αριθ. 1094/18711/21.03.17 έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με κοινοποίηση στον Υπουργό Παιδείας, αιτείται χρηματοδότηση για απαλλοτρίωση του δεσμευμένου ΟΤ/ΚΦ 1770 οικοπέδου του Δήμου Πατρέων, για ανέγερση σχολικών μονάδων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή.

Η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων της περιοχής, με το από 08.09.2019 έγγραφο της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, αιτείται την ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Πατρέων και των κατοίκων της περιοχής, ώστε να λυθεί το ζήτημα της ανέγερσης Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου».

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου και την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος και β) ποιο είναι το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ανωτέρω ενεργειών;

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    11 Φεβρουαρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία