ΛΑΣΥ, Ασπιώτης κατά Μαχειμάρη για το δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο

Για αντιδημοκρατικές πρακτικές κάνει λόγο η ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο, υποστηρίζοντας ότι «αντί για μέτρα για τον κορονοϊό προχωρούν σε… ΄΄χαρατσοϊό΄΄ στο λαό». Αντίστοιχη επιστολή απέστειλε και ο επικεφαλής της ΔΕΚ Σπύρος Ασπιώτης.

Στην επιστολή κάνουν γνωστό το λόγο που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. σήμερα Σάββατο το πρωί επειδή εισήλθε παρά τη συμφωνία που είχε προηγηθεί, θέμα για την αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Η επιστολή της ΛΑΣΥ

Κύριε πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, με την παρούσα σας ενημερώνουμε για την απόφασή μας να μη συμμετάσχουμε στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις πρωινές ώρες του Σαββάτου 14/3/2020. Η αιτία της μη συμμετοχής μας έχει να κάνει με το ό,τι η ημερήσια διάταξη ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ, όπως είχαμε συζητήσει, με κριτήριο την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών για τη λειτουργία του δήμου και της ζωής των κατοίκων σε συνθήκες απειλής της δημόσιας υγείας από τον κοραναϊό. Αποδεικτικό στοιχείο αυτού του γεγονότος είναι ότι έχετε βάλει ως θέμα την Αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (!) ενώ δεν υπάρχει θέμα για τη λήψη μέτρων για τη δημόσια υγεία από τον κίνδυνο του κοραναϊού(!).
Κύριε πρόεδρε, με επιστολή μας στις 12/3/2020 σας αναφέραμε ότι, από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται να συνεδριάσουμε, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε μέσα από την δια περιφοράς συνεδρίαση. για τη λήψη αποφάσεων για ζητήματα άμεσης ανάγκης. Όμως αντί να κάνετε αυτό και να διαμορφώσετε μία ημερήσια διάταξη με θέματα τέτοιας λογικής και κυρίως για τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων του, εσείς προσπαθείτε να αξιοποιήσετε την καλή μας διάθεση για να προωθήσετε τεράστιες αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας. Δυστυχώς η φανατική σας προσήλωση στην στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής σας καθιστά απαράδεκτο και κατώτερο των ευθυνών και του ρόλου σας.
Κύριε πρόεδρε, σας καλούμε ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ την έναρξη της θητείας με αυτήν την ανεπίτρεπτη και αντιδημοκρατική διαδικασία. Ο προκάτοχος σας μας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο (μαζί με το Δήμαρχο και την κυβέρνηση) την αστυνομία! Εσείς επιλέγετε να συνεδριάσετε και να πάρετε αποφάσεις μόνος σας! Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης, ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ και σας παρακαλούμε ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη διαδικασία της απαρτίας.
Τέλος, κύριε Δήμαρχε, σας καλούμε με ευθύ τρόπο ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να πάρετε αποφάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα, χαρατσώνοντας το λαό της περιοχής, με τέτοιο μάλιστα τρόπο. Επιτέλους αν θέλετε να γίνετε λίγο χρήσιμος για τον τόπο, πάρτε μέτρα για τον κοραναϊό και αφήστε το … χαρατσοϊό που ετοιμάζετε να διασπείρετε στο λαό της περιοχής μας».

Ανακοίνωση Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης

Αντίστοιχη απόφαση πήρε και η ΔΕΚ του Σπύρου Ασπιώτη, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας: «Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας, που έγινε την Παρασκευή 13-3-2020 συναποφασίσαμε την πραγματοποίηση «Δια Περιφοράς» της (4ης) Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με κριτήριο την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών για τη λειτουργία του δήμου μας και λαμβάνοντας υπόψη μας την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων, σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης απειλής της δημόσιας υγείας από τον κοραναϊό και για τα άκρως επείγοντα θέματα.
Εσείς όμως, παρά τη συμφωνία μας, συμπεριλάβατε στα θέματα της «Δια περιφοράς» Συνεδρίασης και το θέμα «Αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμου» , για το οποίο συζητήσαμε να μην συμπεριληφθεί.
Για τον παραπάνω λόγο σας δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στην «δια περιφοράς» πραγματοποίηση του παραπάνω Δημοτικού Συμβουλίου και παρακαλούμε να μην επιχειρήσετε να κάνετε καμία τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη της δημοτικής μας ομάδας».