Αμαλιάδα: Μια πόλη έρημη, αλλά αποφασισμένη!

Έρημη πόλη θυμίζει από χθες το πρωί και η Αμαλιάδα, μια ημέρα που υπό κανονικές συνθήκες θα «έσφυζε» από ζωή και στους δρόμους θα επικρατούσε το αδιαχώρητο..

1 of 7

Το κλείσιμο των καφετεριών και των χώρων εστίασης σε όλη τη χώρα, δημιούργησε μια νέα, πρωτόγνωρη κατάσταση και στην περιοχή, που έμελλε να είναι η πρώτη που θα θρηνούσε το πρώτο θύμα του ιού.

Όπως ήταν φυσικό, από χθες το πρωί η κίνηση στην πόλη είναι πολύ μικρή. Ανοιχτά, είναι τα εμπορικά καταστήματα και τα καφέ – delivery, τα οποία όσα διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα τα μάζεψαν από νωρίς το πρωί, ενημερώνοντας τον κόσμο ότι δεν θα μπορούν να κάθονται στο κατάστημα.

Στους κεντρικούς δρόμους κινούνταν κυρίως αυτοκίνητα παρά πεζοί. Στον πεζόδρομο, με όλες τις καφετέριες και μπαρ κλειστά, η εικόνα και η αίσθηση ήταν πρωτόγνωρη.

Ότι τα καταστήματα των συγκεκριμένων κατηγοριών και της Αμαλιάδας έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τα μέτρα της κυβέρνησης, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης: «Η κυβέρνηση για λόγους προστασίας των πολιτών αποφάσισε το κλείσιμο των καφετεριών και των χώρων εστίασης και εμείς βέβαια ακολουθούμε πιστά αυτή την απόφαση.

Το εάν θα κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα τις επόμενες μέρες, δεν είναι κάτι που μπορούμε εμείς να το αποφασίσουμε και είναι θέμα της κυβέρνησης εάν τελικά ισχύσει τις επόμενες μέρες μια τέτοια απόφαση.

Συνιστούμε ψυχραιμία στους συμπολίτες μας, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ώστε να ξεπεράσουμε το δυνατό συντομότερο αυτή την κρίση που έχει πλήξει την περιοχή μας και ολόκληρη την χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απολυμάνσεις στην Αμαλιάδα

Εν τω μεταξύ, από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία του δήμου, παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Ήλιδας Βαγγέλη Χριστοφόρου, ξεκίνησαν τις απολυμάνσεις σε διάφορους δημόσιους χώρους της πόλης, όπως πλατείες, δρόμους, πεζοδρόμια, παγκάκια κλπ, ώστε να ελαχιστοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προφυλάξουμε τους δημότες μας από πιθανή εξάπλωση του ιού. Καλούμε τους συμπολίτες μας, να τηρήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και τα μέτρα προφύλαξης, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να βγούμε από αυτήν την κρίση νικητές», επεσήμανε ο κ. Χριστοφόρου.


Πηγή