Απολυμάνσεις και μέτρα προστασίας στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Ο Δήμος βόρειας Κέρκυρας προχώρησε σε γενική απολύμανση των γραφείων του Δημαρχείου αλλά της ΔΕΥΑΚ το πρωί της Τρίτης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος του βορρά πραγματοποιήθηκε «γενική απολύμανση τόσο στα γραφεία ολων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο Δημαρχιακό κατάστημα Βόρειας όσο και της ΔΕΥΑΚ πραγματοποιησε νωρίς το πρωί της Τρίτης 17 Μαρτίου 2020 ειδικό συνεργείο, αφού ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Προγραμματίζονται δε απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας λαμβάνει ειδική μέριμνα για τους πολίτες και τους εργαζόμενους του Δήμου, με μέτρα που αφορούν στο πνεύμα και στην ουσία της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σε τρείς γενικούς κατευθυντήριους άξονες:
– Λήψη μέτρων προφύλαξης για όλους με ενεργοποίηση όσων μετρων προβλέπονται τόσο για εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες ( χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, παροχή υλικών προστασίας και υγιεινής ).
– Αποφυγή συνωστισμών με ελεγχόμενη είσοδος των πολιτών στα σημεία προσέλευσης στο Δημαρχιακό κατάστημα
– Διευκολύνσεις για συναλλαγές με τον Δήμο. Εξυπηρέτηση των πολιτών ηλεκτρονικά η μέσω τηλεφωνου και μόνο σε κατεπειγουσες κι εκτακτες υποθεσεις με φυσική παρουσία και προηγούμενη τηλεφωνική συνενόηση.(ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ:Δημοτικό κατάστημα Αχαράβης: 2663360113, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: 2663360112 -Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων: 2663051144
Πολιτική προστασία: Αντιδήμαρχος: Θεοφάνης Σκέμπρης:6944555184, Μαυρόπουλος Γιώργος 6974466941)

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, με τη συνδρομή του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων του. Στόχος είναι να λειτουργήσουν τα μέτρα που:
– θα καταστήσουν πιο δύσκολη την εξάπλωση του ιού,
– θα συμβάλλουν στη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας,
– θα δίνουν λύσεις σε προβλήματα που τυχόν ανακύπτουν.
Με σεβασμό σε κάθε πολίτη, με ατομική ευθύνη, με συνεργασία όλων, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας καλεί τους πολίτες, να επιδείξουν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, για τους ίδιους και για κάθε συνάνθρωπο.
Προτρέπει όλους τους δημότες να τηρούν με ακρίβεια και υπευθυνότητα τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο όσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάσχεση της επιδημικής εξάπλωσης του κοροναϊού.»

burst

Συνάντηση Μαχειμάρη με πρόεδρο και αντιπρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Κέρκυρας

Επιπροσθέτως, ο δήμος βόρειας Κέρκυρας εξηγεί πως «στα ως άνω πλαίσια πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου συνάντηση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Κέρκυρας κ.κ Σταμάτη Κορφιάτη, Γιώργο Κατσαρό αντίστοιχα κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν αφενός τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει η δημοτική αρχή για τον κορωναιό όσο και την πορεία γενικότερων θεμάτων που αφορούν στους εργαζόμενους στο Δήμο. Εκφράστηκε από τη πλευρά του προέδρου και του αντιπροέδρου των εργαζομένων ικανοποίηση τόσο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί όσο και για την εξέλιξη των εργασιακών θεμάτων (χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, μέτρα προστασίας των εργαζομένων ,χορήγηση κανονικών αδειών προσωπικού, προμήθεια ατομικών μέσων προστασίας σ όλους τους εργαζόμενους -γαντιών, μασκών απολυμαντικού διαλύματος κ.λ.π). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν από το Σύλλογο επιπλέον ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους(γάντια, μάσκες, αντισηπτικό υγρό).
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και θα διεκδικεί μαζί τους οτιδήποτε συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Η συνεργασία όλων στοχεύει αφενός στην ασφάλεια των εργαζομένων , αφετέρου στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.»