Απόστολος Κατσιφάρας: “Εθνική ομοψυχία, αλληλεγγύη, συστράτευση και ευθύνη”

Σε μήνυμα του για την επέτειο της 25 Μαρτίου, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, αναφέρει τα εξής:

«Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου συμπίπτει φέτος με μια κρίσιμη και πρωτόγνωρη κατάσταση για την πατρίδα και την κοινωνία.

Μάς βρίσκει σε συνθήκες δοκιμασίας. Δοκιμασίας σε όλα τα επίπεδα. Απ’ την ατομική ευθύνη και τη συνείδηση του χρέους μας απέναντι στον συνάνθρωπο έως την αντοχή των κοινωνικών αξιών και κατακτήσεων μας.

Με ορόσημο την εθνική Παλιγγενεσία του 1821 η Ελλάδα πορεύθηκε και πορεύεται κοντά δύο αιώνες. Προτάσσοντας σε δύσκολες περιστάσεις πνεύμα ενότητας, δημιουργίας, αλληλοϋποστήριξης, αλληλεγγύης και συστράτευσης σε κοινούς σκοπούς. Αλλά και γενναίο φρόνημα, ομοψυχία, περηφάνια κι αξιοπρέπεια, προσήλωση στο δημοκρατικό καθήκον.
Σε μια παρόμοια συγκυρία βρισκόμαστε σήμερα. Σε μια μάχη. Και σε κάθε μάχη χρειάζονται διαρκής εμψύχωση κι εφόδια. Αυτό είναι το σημερινό χρέος της πολιτείας, σε όλες τις εκφάνσεις της. Να στηρίξει τους πολίτες και παράλληλα να τους προετοιμάσει για την επόμενη μέρα.

Με μέτρα πραγματικής στήριξης, κοινωνικής και οικονομικής, με αδιαπραγμάτευτη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με σχέδιο ώστε ν’ αποτραπεί ένας νέος κύκλος ανισοτήτων, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την διαφύλαξη του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών, της ευημερίας και των κοινωνικών δομών μας.

Το 2021 θα είμαστε όλοι εδώ για να γιορτάσουμε διπλά την διπλή γιορτή μας. Τα 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».


Πηγή