ΑΣ Κορυφής: Ξεκίνησε την σύνταξη και υποβολή των αιτήσεων παραγωγών σε συνεργασία με την ΕΑΣ

Ενάμιση μήνα νωρίτερα σε σχέση με το 2019

Στην συγκρότηση συνεργείων για την παροχή υπηρεσιών σύνταξης και υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το 2020 στους αγρότες, που φέτος ξεκίνησε ενάμιση μήνα νωρίτερα, προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας.

Ειδικότερα από τις 28 Φεβρουαρίου 2020 είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους αγρότες, δικαιούχους των ενισχύσεων, ενώ πέρυσι η ίδια διαδικασία ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 2019…

Σημειώνεται πως σε περίπτωση καθυστέρησης της υποβολής σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των εικοσιπέντε (25) ημερών από την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2020 η αίτηση θα θεωρηθεί απαράδεκτη.

Οι αιτήσεις γίνονται με βάση την ανακοίνωση του Οργανισμού Ελέγχων και Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων. Με την αίτηση στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και έλεγχου χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις καθώς και εκείνες των μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις και ζωικό κεφάλαιο. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφής για την εξυπηρέτηση των αγροτών και σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας έχουν συγκροτηθεί συνεργεία σύνταξης των αιτήσεων που θα υποβληθούν στον ΟΣΔΕ.

«Αιτήσεις σε σταθερά σημεία σύνταξης σε Πύργο, Ζαχάρω, Κρέστενα, Πελόπιο, Κάστρο καθώς και με κινητά συνεργεία»

Ο υπεύθυνος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στον ΟΣΔΕ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφής Βαγγέλης Κιούφης, μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ για την διαδικασία τόνισε πως «Με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έγινε από τις 28 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων στον ΟΣΔΕ για το 2020. Για άλλη μια χρονιά ο συνεταιρισμός μας σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας αναλαμβάνει τη σύνταξη και την υποβολή των αιτήσεων των παραγωγών, με σταθερά σημεία σύνταξης σε Πύργο, Ζαχάρω, Κρέστενα, Πελόπιο, Κάστρο καθώς και σε διάφορες άλλες περιοχές με κινητά συνεργεία. Η αίτηση υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή με χρήση της εφαρμογής υποβολή αιτήσεων κατόπιν εγγραφής στο on line σύστημα της ιστοσελίδας του Οργανισμού μέσω του κέντρου υποβολή δηλώσεων, που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για το σκοπό αυτό, αφού πρώτα εκδοθεί ο μοναδικός κωδικός υποβολής της αίτησης.

Καλούμε τους παραγωγούς να προσέλθουν στα σημεία σύνταξης και υποβολής των αιτήσεων ώστε να γίνει η διαδικασία καθώς και για επίλυση όποιων άλλων προβλημάτων ή απορίας έχουν. Απαραίτητο στοιχείο για τη σύνταξη της αίτησης είναι ο κωδικός εξουσιοδότησης της πύλης και η αστυνομική ταυτότητα».

Ποινές επί της δικαιούμενης ενίσχυσης για όσους καθυστερήσουν…

Ο κ. Κιούφης πρόσθεσε πως «Έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για κάποια αλλαγή. Είμαστε σε αναμονή αν υπάρξουν αλλαγές να ενημερώσουμε τους παραγωγούς. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020. Να σημειωθεί πως για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή, μέχρι και την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, θα επιβάλλεται ποινή ύψους 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης, πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων. Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών, δηλαδή αν ο ενδιαφερόμενος αγρότης την υποβάλλει μετά και την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, η αίτηση θα θεωρηθεί απαράδεκτη».

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

Πύργος: 26210 34246 και 34403

Ζαχάρω: 26250 31227

Κρέστενα: 26250 22202

Πελόπιο: 26240 31418

Κάστρο: 6959 992764

Τέλος να σημειωθεί πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία των μεταβιβάσεων, κάτι που θα ανακοινωθεί επίσημα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


Πηγή