Αυγερινοπούλου: Καταβολή αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ – Στήριξη επιχειρήσεων και βάσει ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητ […]

Αύριο η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε πληγέντες αγρότες του Ν. Ηλείας

Σε συνέχεια της επικοινωνίας της Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ. με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη, και το Γραφείο του Προέδρου του ΕΛΓΑ, στους οποίους είχε μεταφέρει τη μεγάλη πτώση στον τζίρο που έχουν οι αγρότες και την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητάς τους, ενημερώνει ότι αύριο, 1 Απριλίου, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών του Ν. Ηλείας, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από καιρικά φαινόμενα με βάση τις σχετικές διατάξεις του ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις ύψους 53.705,02 ευρώ.

Μέτρα για επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά και βάσει ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας σύμφωνα με τα ακαθάριστα έσοδα έτους 2018

Κατόπιν αιτήματος που έλαβε από συμπολίτες της, η κα Βουλευτής, επικοινώνησε με το Γραφείο του Υπουργού Εργασίας και του Υπουργού Οικονομικών και ενημερώνει ότι τα μέτρα για τις επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται σημαντικά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού Covid – 19, αφορούν τον κύριο ΚΑΔ ή τον ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018. Διευκρινίζεται ότι ως «δευτερεύουσα βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018», ορίζεται ο δευτερογενής ΚΑΔ επιχείρησης – εργοδότη όπου τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού, κατά την 20/3/2020, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20/3/2020.

Από χτες, 30 Μαρτίου 2020, υπάρχει στο ΕΡΓΑΝΗ νέα φόρμα υποβολής, η οποία είναι εμπλουτισμένη με τους ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα για το 2018, ώστε και αυτές οι επιχειρήσεις, ανάλογα με το αν ανήκουν στην κατηγορία που έκλεισαν με κρατική εντολή ή ως πληττόμενες, καθώς και οι εργαζόμενοί τους να απολαύσουν των αντίστοιχων για κάθε κατηγορία ευεργετημάτων των μέτρων στήριξης.


Πηγή