Αχαϊα:Κλειστά και τα φροντιστήρια

Η ρητή απαγόρευση για την αναστολή λειτουργίας στους 3 νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σχολείων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, δημοσίων και ιδιωτικών εξαιτίας της εξάπλωσης του επικίνδυνου κορωναϊού έχει επιφέρει αναστολή λειτουργίας και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής φρονιστηρίου Μέσης εκπαίδευσης Δημήτρης Καρανάσιος στην Πάτρα, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η απαγόρευση από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και παραμένουν κλειστά τα σχολεία, θα είναι κλειστά και τα φροντιστήρια.

Αυτό το πρωτοφανές γεγονός έχει αναμφίβολα πολλές πτυχές και συνέπειες που έχουν να κάνουν αρχικά με τα ίδια τα παιδιά και ειδικά τους μαθητές που προετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Οι συνέπειες είναι και οικονομικές καθώς στα φροντιστήρια εργάζονται καθηγητές, οι μισθοί και τα ένσημα ασφάλισης των οποίων «τρέχουν».

Να προσθέσουμε πως κλειστό παραμένει και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά, δεν θα πραγματοποιηθούν και θα μεταφερθούν σε νέες ημερομηνίες στο μέλλον.

Ο καθητής φρονιστηρίου ξένων γλωσσών Γιώργος Βαρνάβας μας είπε πως το πλήγμα είναι μεγάλο για τον κλάδο καθώς κιόλας βρισκόμαστε στις αρχές του μήνα και συνήθως το 80% των γονιών και άλλων πληρώνουν στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου τις υποχρεώσεις τους.

Όπως μας εξήγησε οι υπεύθυνοι των φροντιστηρίων αισθάνονται σε δύσκολη θέση να πάρουν τηλέφωνο κάποιους γονείς τη στιγμή που έχουν σταματήσει τα μαθήματα λόγω της οδηγίας για αναστολή λειτουργίας λόγω κορωναϊού, για να πάνε να πληρώσουν. Την ίδια ώρα είναι ανάγκη μιας και πολλά παιδιά προετοιμάζονται για τις εξετάσεις όπως το Lower, το Proficiency ή το Κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας, να ληφθεί κάποια μέριμνα από τους φορείς πιθανόν και για χρονική μεταφορά των εξετάσεων.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Μαρτίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία