ΛΑΣΥ: Ξηλώνουν την ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αργοστολίου

Έκτακτη ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Ιονίων, στην οποία τονίζει ότι «τα νησιά είναι στο έλεος της πολιτικής τους» και ζητά «μόνιμο προσωπικό σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, χτες».

Αναλυτικά, η ΛΑΣΥ αναφέρει:
Αντί να προσλάβει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η Κυβέρνηση, αντί να στηριχτεί η πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας με προσωπικό και μέσα, αντί να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ αποψιλώνει τη ΜΕΘ του ΓΝ .Ν. Αργοστολίου από όλο τον εξοπλισμό της, με την διαδικασία της επίταξης. Αποδεικνύεται ότι οι βαρύγδουπες εξαγγελίες για προσλήψεις υγειονομικών, που θα ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, όπως πάντα παραμένουν λόγια. Η Μ.Ε.Θ, σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη με μηχανήματα και ειδικό εξοπλισμό, δεν στελεχώθηκε ποτέ με το απαραίτητο ειδικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, από καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα, γιατί δεν προβλέπονται στην «βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξή» τους τέτοια κόστη.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, Κέρκυρας και Λευκάδας αφού τη συνολική πολιτική εμπορευματοποίησης, υποχρηματοδότησης της Υγείας και της έλλειψης προσωπικού την ΄’ιχνηλατείς’ παντού.
Σήμερα με αφορμή τις τεράστιες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού παίρνουν αυτόν τον εξοπλισμό, διαλύοντας κάθε προοπτική να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο νομό Κεφαλονιάς-Ιθάκης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους μιας νησιωτικής περιοχής. Οι διοικήσεις ως καλοί μάνατζερ των ‘’νοσοκομείων- επιχείρηση’’ αφού υλοποιούν κατά γράμμα όλες τις περικοπές και τη λογική ‘’έσοδα -έξοδα’’ επιτρέπουν αδιαμαρτύρητα αυτήν την εξέλιξη!
Οι μεγάλες ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας δεν καλύπτονται με μετακινήσεις εξοπλισμών, και εξουθενωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Δεν μπορεί να επιτρέψουμε η γύμνια που δημιούργησε η χρόνια αντιλαϊκή πολιτική «κόστους – οφέλους» της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, να καλυφθεί ακόμα μια φορά από το λαό, και τη ζωή του. Δεν μπορεί να περιμένουμε η τακτική αυτή της κυβέρνησης να επεκταθεί σε όλα τα νησιά.
1.Τώρα πρέπει ο λαός στα νησιά μας να συνδυάσει τα μέτρα προφύλαξης από την επιδημία με την απαίτηση στην κυβέρνηση για ανοικτή προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού. Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες Υγείας είτε στο σπίτι.
2.Η περιφερειακή Αρχή να αξιοποιήσει την πολυχρησιμοποιημένη μέχρι τώρα , μορφή της τηλεδιάσκεψης αλλά και τη νομοθετική δυνατότητα αποφάσεων δια περιφοράς. Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να εκφράσει ομόφωνα την αντίθεσή του σε τέτοιες μεθοδεύσεις και να απαιτήσει την κάλυψη των κενών με το απαραίτητο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη τη χώρα και στα νησιά μας.