Μέσω ίντερνετ το συντονιστικό για τον κορονοϊό, από αύριο!

Οι εντολές των υγειονομικών αρχών για αποφυγή συνωστισμών και προσέλευσης πολλών ανθρώπων στον ίδιο χώρο, καταπατήθηκε από τον ίδιο το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας στη σημερινή πρώτη συνάντηση φορέων με αντικείμενο το συντονισμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ο Α. Αυλωνίτης, αλλά και οι Γ. Μαχειμάρης και Κ. Λέσσης!

Παρά την ένταση που δημιουργήθηκε στην αρχή μετά την έντονη κριτική από πλευράς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και των δημάρχων Βορρά και Νότου, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κανονικά στο προαύλιο από το Φαληράκι (!) με τη συμμετοχή παραγόντων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, των αντιπεριφερειαρχών Μ. Ανδριώτη και Κ. Ζορμπά, του βουλευτή Δ. Μπιάγκη, του διοικητή του Νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτη, του Αστυνομικού Διευθυντή Μ. Γιαννούλη και του Λιμενάρχη Γ. Σταθούρου, εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, του προέδρου του ΟΛΚΕ Γ. Χονδρογιάννη και άλλων φορέων.

Συντονιστικό μέσω ίντερνετ!

Πάντως, από εδώ και πέρα δημιουργείται ομάδα φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων η οποία, ως συντονιστικό όργανο, θα συνεδριάζει καθημερινά αλλά με ηλεκτρονικά μέσα, κυρίως μέσω διαδικτύου και προγραμμάτων τηλεδιάσκεψης όπου θα γίνεται καθημερινή αλληλοενημέρωση των φορέων αυτών και θα συντονίζεται η δράση των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών.

Θέλουν εξοπλισμό για εντοπισμό του κορονοϊού

Αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για την αγορά του απαραίτητου εργαστηριακού και άλλου αναγκαίου εξοπλισμού ώστε να μπορεί να γίνεται άμεσα εντός του νομού διάγνωση για περιστατικά του Covid-19.

Ζητούν παράταση του επιδόματος ανεργίας

Θα ζητηθεί από τους βουλευτές Κέρκυρας να καταθέσουν αίτημα στην κυβέρνηση για παράταση του επιδόματος ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά.

Μόνο για τα κατεπείγοντα οι υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η Μερόπη Υδραίου ανακοίνωσε ότι με απόφαση της δημοτικής αρχής κατ΄ εφαρμογή και των μέτρων της κυβέρνησης, οι δημοτικές υπηρεσίες από αύριο θα λειτουργούν μόνο για κατεπείγουσες υποθέσεις και ανάγκες, ενώ θα περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό η δραστηριότητα των υπηρεσιών του Δήμου.
Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών χαρών και άλλων αντίστοιχων εγκαταστάσεων που έχει επίβλεψη ο Δήμος, με συνεννόηση με την Αστυνομία να επιβλέπει το μέτρο.

ΙΣΚ: Εθελοντικά θα συμβάλλουμε όποτε χρειαστεί

Θα υπάρχει καθημερινή επαφή του Ιατρικού Συλλόγου με τη διοίκηση του Νοσοκομείου ώστε, εάν χρειαστεί, να υπάρξει συνδρομή ιδιωτών ιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας σε εθελοντική βάση.