Μήνυμα Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου, η ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821 και που η εκκλησία μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου πρέπει να είναι η ευκαιρία της καλής είδησης που θα γεμίσει με ελπίδα την ανθρωπότητα και με αλληλεγγύη όλους τους πολίτες.

Η 25η Μαρτίου συμβολίζει την απελευθέρωση των υπόδουλων Ελλήνων από το Τουρκικό ζυγό και αυτή τη φορά μας στέλνει το μήνυμα μιας νέας απελευθέρωσης. Μιας απελευθέρωσης από τα χρήματα, τη κοινωνία του υλικού πολιτισμού και τα κέρδη. Πάνω απ’ όλα υπάρχει ο άνθρωπος. Και τώρα, είναι η ευκαιρία, μέσα από τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, να βρει ο άνθρωπος και η κοινωνία το δρόμο της.

Είδαμε πως η Κίνα, με μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και πιο χαλαρές δομές υγείας από την Ελλάδα, μέσα σε τρεις μήνες άρχισε να ξεπερνά το πρόβλημα της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό αποτελεί για όλους μας την ελπίδα, πως μέσα από την ατομική ευθύνη και τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της μετάδοσης του ιού, θα βγούμε σύντομα νικητές και ακόμα πιο δυνατοί.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για όλο τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι η σειρά της κοινωνίας να απαντήσει με τη στάση της.


Πηγή