Πάτρα:Σχηματίστηκε δικογραφία για τον Ιερέα της εκκλησίας που λειτούργησε την 25η Μαρτίου

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του ιερέα της εκκλησίας που λειτούργησε ανήμερα της 25ης Μαρτίου, παρά τις απαγορεύσεις.

Τι κι αν οι εκκλησίες έχουν -με απόφαση της κυβέρνησης- κλείσει και πλέον δεν γίνονται λειτουργίες; Αυτό δεν συμβαίνει παντού, καθώς υπήρχε μία εκκλησία ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην Πάτρα, στην οποία έγινε κανονικά λειτουργία!

O εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα σχηματισθεί και για όσους συντέλεσαν στη λειτουργία, π.χ. ψάλτες ενώ οι πιστοί πηγαίνοντας στην εκλλησία αψήφισαν την απαγόρευση μετακίνησης και άρα θα πρέπει να τους επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πάτρα λειτούργησε κανονικά, παρά τις απαγορεύσεις τόσο από την εκκλησία όσο και από την Πολιτεία. Όπως ανέφεραν πιστοί που βρέθηκαν στο Ναό, τελέστηκε Όρθρος παρουσία περίπου 30 ατόμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά από την ημέρα των περιοριστικών μέτρων διασποράς του κορωνοϊού που η συγκεκριμένη της Πάτρας εκκλησία λειτούργησε.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε λειτουργήσει και ο Μητροπολίτης Κυθήρων, ο οποίος είναι πρόσωπο που συνδέεται πνευματικά με τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο – ο οποίος λειτούργησε σήμερα στον Άγ. Νικόλαο Πάτρας – και στον οποίον ασκήθηκε ποινική δίωξη και θα καθίσει στο εδώλιο.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Μαρτίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία