ΠΑΤΡΑ:Ένας φοιτητής έγραψε για την μοναδικότητα του Καρναβαλιού μας

Δεν… υπάρχει η ανάλυση που έκανε φοιτητής στο διαδίκτυο για το Πατρινό Καρναβάλι, περιγράφοντας 8 λόγους για τους οποίους είναι μοναδικό.

Πρόκειται για ένα… επικό κείμενο, που παραθέτουμε σχεδόν αυτούσιο, καθώς για ευνόητους λόγους παραλείψαμε ελάχιστα σημεία που εμπίπτουν στο νόμο περί Τύπου. Απολαύστε το:

«Τι είναι αυτό που κάνει το Πατρινό Καρναβάλι μοναδική εμπειρία; Σου έχω 8 βασικούς λόγους που είμαι σίγουρος πως όταν φτάσεις στο τέλος του άρθρου, θα τρέξεις να κλείσεις εισιτήρια για του χρόνου κιόλας:

  1. Ένα «μικρό χωριό» που θα συναντήσεις τους ΠΑΝΤΕΣ!

Τα άτομα που συναντάς καμιά φορά τυχαία στο δρόμο και ψευτοκανονίζετε για καφεδάκι, τα θυμάσαι; Ε, είναι και αυτά στη λίστα! Το Πατρινό Καρναβάλι, την τελευταία δεκαετία, είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές όλων. Έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη, με φοιτητές να το επισκέπτονται κάθε χρόνο απ’ όλη την Ελλάδα, οπότε φυσικό κι επόμενο είναι να πέσεις πάνω σε γνωστές φυσιογνωμίες. Κάπου στις 5 – 6 υπολόγισε.

Νιώθεις λες και (σχεδόν) όλος ο φοιτητικός πληθυσμός της χώρας μετακομίζει για 3 – 4 μέρες στην εξωτική Πάτρα. Η πόλη μετατρέπεται σ’ ένα χωριουδάκι κι όπως καλά γνωρίζουμε όλοι για τα χωριά, και οι τοίχοι έχουν αυτιά (και μάτια στην προκειμένη περίπτωση) και τα νέα ταξιδεύουν πολύ γρήγορα. Οπότε, θέλει προσοχή.

  1. Νόμιζες ότι έχεις δει αρκετά στη ζωούλα σου;

Αν είσαι από εκείνους που δεν πολυγουστάρουν την όλη φάση του καρναβαλιού, φαντάζομαι έχεις μπουχτίσει από το «ψήσιμο» και το κράξιμο των φίλων σου: «Ε, λοιπόν, δεν πρόκειται να γίνω σαν κι αυτούς». Δεν ψήνεσαι; Με γεια σου και χαρά σου! Οφείλω όμως να πω, ότι όσο παρατραβηγμένα και εξωπραγματικά κι αν ακούγονται τα όσα σού περιγράφουν από την εμπειρία τους, κατά πάσα πιθανότητα είναι η ωμή πραγματικότητα.

Είναι όντως η ευκαιρία να κάνετε τα καφριλίκια σας, να γίνετε ντίρλα ή απλώς να παρακολουθήσετε τους άλλους όσο εσείς είστε νηφάλιοι! Πίστεψέ με, θα κλάψετε από τα γέλια, θα cringάρετε και… ίσως και να σιχαθείτε και λίγο σε κάποια σημεία του γλεντιού.

  1. Ρήγα Φεραίου ο πιο φέιμους δρόμος

Ήταν καλοκαίρι του 2016 όταν νόμιζα ότι βίωσα το απόλυτο σπρωξίδι, στην «ΙΟΟΟΟΟΟΣ!!!»…

Και τότε η Ρήγα Φεραίου γέλασε, γιατί η Ρήγα Φεραίου ξέρει! Ο πιο φέιμους δρόμος, φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια μερικά από τα πιο γνωστά ξενυχτομάγαζα, αλλά δεν είναι αυτό που τον κάνει μοναδικό. Εκτός από μαγαζάκια για να πιεις τις ποτάρες σου και να φας ό, τι βρεις μπροστά σου, θα βρεις και χιλιάδες κόσμο μπουλουκωμένο να χορεύει, να το σκάει, να πίνει, να, να, να…

  1. Καπνογόνα, κόρνες, σφυρίγματα και άλλα τέτοια!

Η φάση της παρέλασης αποτελεί πραγματικά μια μοναδική εμπειρία! Είτε είσαι σε γκρουπ, είτε μένεις στην άκρη να παρακολουθείς, έχει τη γλύκα της. Ως θεατής, τρως τρελή ορθοστασία, γιατί για να βρεις κερκίδα να αράξεις πρέπει να ‘σαι αρκετά κωλόφαρδος, ενώ ως παρελασάκιας τρως στη μάπα την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αναμονή μέχρι να έρθει η σειρά του γκρουπ σου. Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι το σίγουρο: ΤΟΣΟ καπνογόνο μαζεμένο ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΦΑΕΙ!

Και μαζί με αυτό έχεις και τις σφυρίχτρες να σού τρυπάνε τα τύμπανα και τις κόρνες να κάνουν το δικό τους χαμό. Γενικά, λοιπόν, το να χάσεις την ακοή σου δε φαντάζει και πολύ απίθανο, όπως επίσης και το να μαστουρώσεις χωρίς καν να το ζητήσεις. Ειδικά αν κάνεις μια βόλτα ανεβαίνοντας τη Γεροκωστοπούλου προς τα πάνω στα φημισμένα σκαλοπατάκια, στο κατέβασμα τα πράγματα θα ‘ναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιο δύσκολα…

  1. Δεν χρειάζεται να βάζεις το χέρι βαθιά στην τσέπη!

Διατροφή, διαμονή, μεταφορικά, ποτά, μαυροδάφνες, ΟΛΑ είναι ΦΘΗΝΑ! Ξέχνα τις τιμές της Αθήνας (για εσάς τους επαρχιώτες δεν ξέρω τι παίζει από τιμές στα μέρη σας, οπότε κρίνετε από μόνοι σας) και σκέψου ότι με δύο μαυροδάφνες και κάνα δυο ποτάκια, γίνεσαι ρεντίκολο με μόλις 15€.

Και για σένα που δεν είσαι του ποτού, υπάρχουν τόσες επιλογές να γεμίσεις την κοιλούμπα σου, οικονομικά και γρήγορα! Όσον αφορά τη διαμονή σου και τα μεταφορικά, άμα ψαχτείς βρίσκεις. Κοινώς, όσες μέρες κι αν μείνεις, θα είναι από τις πιο φθηνές σου εξορμήσεις με διαφορά!

6.Έχει και μια πλατεία… ΜΑ ΤΙ ΠΛΑΤΕΙΑ!

Μιλάω φυσικά για τη Βασιλέως Γεωργίου, που είναι ίσως το πιο κεντρικό σημείο της πόλης! Εκεί θα κανονίσεις κατά πάσα πιθανότητα να βρεθείς με ‘κανα γνωστό σου, γιατί οπουδήποτε αλλού γίνεται της κολάσεως – όχι ότι εκεί είναι καλύτερα – και παράλληλα θα είσαι stand by με το κινητό στο χέρι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ανάψει κάποιος καπνογόνο. Ε, κι αν δεν το ανεβάσεις sorry, ΤΙ ΣΟΪ ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜΙΚΟΣ είσαι;;;

7.Single; That’s your place!

Οι δύο πιο κοινοί στόχοι όσων πάνε στο Πατρινό Καρναβάλι είναι για να βρουν το άλλο τους μισό. ΑΛΛΑ. Για να μην παρεξηγιόμαστε, η Πάτρα δεν ήταν και δεν είναι μπουρδέλο.

Το ότι πηγαίνει ο κάθε πικραμένος, είτε κοπέλα, είτε άντρας, γίνεται σκατά και μετά δεν ξέρει πού πατάει, σε ποιον/α ρίχνεται και όλα τα σχετικά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Τόσο απλά!

Η πόλη γεμίζει με κάθε λογής φοιτηταριό, με τον καθένα να έρχεται για τους δικούς του λόγους. Επομένως, με το σούσουρο που επικρατεί, ναι μεν θα πέσεις πάνω σε… έκτροπα, αλλά μπορείς να κάνεις και καλές γνωριμίες.

  1. Και μόνο για την παρέλαση να πας -κλαίω- ΑΞΙΖΕΙ!

Οκ, ας δεχτούμε το ενδεχόμενο ότι κάποιοι πάνε επειδή γουστάρουν την παρέλαση και τίποτα άλλο. Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, αλλά ας το καταπιούμε κι αυτό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ΑΞΙΖΕΙ! Αξίζει φουλ! Τόσα άρματα, τόσος κόσμος, τόσο μεγάλη παρέλαση, δύσκολα τα βρίσκεις αλλού όλα αυτά. Και να τα βρεις…

Σαν την Πάτρα δεν έχει!

Οκ, κλεμμένο λίγο, αλλά ισχύει!».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Μαρτίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία