Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στα Άσπρα Σπίτια (PHOTOS-VIDEO)

Στον εισαγγελέα του Πύργου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 68χρονος δράστης του χθεσινού φονικού στα Άσπρα Σπίτια της Αρχαίας Ολυμπίας, με θύμα τον 77χρονο Αναστάσιο Βεργό. Ο 68χρονος αφού σκότωσε εν ψυχρώ τον 77χρονο, στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά την σύζυγο του θύματος, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Οι κτηματικές διαφορές και οι συνεχείς αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον 77χρονο Αναστάσιο Βεργό και τον 68χρονο δράστη φαίνεται να ήταν αυτές που όπλισαν το χέρι του τελευταίου και συνέβη το κακό.

Ο 68χρονος, το πρωί της Δευτέρας είχε στήσει καρτέρι θανάτου στο ανδρόγυνο στο χωράφι τους. Με κυνηγετική καραμπίνα σκότωσε τον Αναστάσιο Βεργό, πυροβόλησε τη γυναίκα του και αποπειράθηκε να πυροβολήσει και τον γιο του ζευγαριού που μόλις αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό έχει συμβεί, κατευθύνθηκε προς το σημείο.

Σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, ο 77χρονος έφερε κακώσεις στην κεφαλή και στον θώρακα. Ο θάνατος του επήλθε ακαριαία από τον εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι.

Άμεσα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου συνέλαβαν τον 68χρονο, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Σοκ στην τοπική κοινωνία

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι, στα Άσπρα Σπίτια, περιέγραψαν στην κάμερα της ΟΡΤ τα όσα συνέβησαν. Αποκάλυψαν δε, ότι ο δράστης ήταν ο φόβος και ο τρόμος του χωριού και όλοι τους έχουν να διηγηθούν ιστορίες που τις επισκιάζει ο φόβος και αποτελούν κοινό τους μυστικό.

Ο 68χρονος πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή στον Ανακριτή.


Πηγή