Σε κοινή γραμμή δράσης ενάντια στον κορωνοϊό οι Περιφερειάρχες

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη των Περιφερειαρχών Ελλάδας, συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΙΝ:

Έγινε αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα και η παρουσίαση των χαρακτηριστικών της κάθε Περιφέρειας, όπως και ανταλλαγή απόψεων ως προς την εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων της κυβέρνησης και των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Έγινε επίσης ανταλλαγή καλών πρακτικών και πρωτοβουλιών από τους Περιφερειάρχες για την λειτουργία των Υπηρεσιών τους με έκτακτα μέτρα, για την ενημέρωση του κοινού και την προσφορά ποικίλης εθελοντικής βοήθειας στους πολίτες.
Τονίστηκε ο συντονιστικός ρόλος που καλούνται να παίξουν οι Περιφέρειες και η συνεργασία με τους Δήμους για να ανταποκριθούν στις κρίσιμες ανάγκες όπως αυτές της αιμοδοσίας εξασφαλίζοντας συνθήκες και χώρους κατάλληλους για την προστασία των αιμοδοτών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Οι Περιφερειάρχες αποφάσισαν επίσης τα όποια μέτρα παίρνουν για την δημόσια υγεία και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων να έχουν την πιστοποίηση του Υπουργείου Υγείας προς αποφυγή παρακινδυνευμένων καταστάσεων.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κύριο Γιώργο Πατούλη, Τομεάρχη Υγείας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο οποίος εξέφρασε την κατανόησή του για τις ιδιαίτερες συνθήκες της νησιωτικής Περιφέρειας, και τις αυξημένες ανάγκες προμήθειας εξοπλισμού, όπως και πρόσληψης προσωπικού που του παρουσίασε η Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, και δήλωσε την συμπαράστασή του σε κάθε σχετική προσπάθεια.