Ώρα Πατρών: Άρση και μη καταβολή δημοτικών τελών

Την άρση και τη μη καταβολή δημοτικών τελών,λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό, ζητά η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών, με επιστολή προς τον Δήμαρχο Πατρέων.

Στην επιστολή αναφέρει:

"Κύριε Δήμαρχε,

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ραγδαία εξάπλωση του ιού COVID-19.

Από τις πρώτες περιοχές που επλήγησαν και ελήφθησαν μέτρα προστασίας του πληθυσμού ήταν και η Πάτρα.

Από την ορθή αλλά αργοπορημένη κυβερνητική απόφαση αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής αλλά και τού εμπορίου για την αποφυγή της έξαρσης του ιού οι επαγγελματίες της πόλης μας πλήττονται οικονομικά.

Τα «πενιχρά» κυβερνητικά μέτρα στήριξης τόσο των καταστηματαρχών όσο και των υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της οικονομικής καταστροφής.

Ήδη φορείς των επαγγελματιών αλλά και σωματεία εργαζομένων κάνουν έκκληση προς την κυβέρνηση και ζητούν άμεσα μέτρα ανακούφισης πέρα της παράτασης πληρωμών (ασφαλιστικές εισφορές κλπ) σε βάθος εξαμήνου.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας καλούμε να λάβετε άμεσες πρωτοβουλίες για τους επαγγελματίες. Ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης είναι αυτός που γνωρίζει με έγκαιρο τρόπο τις οικονομικές πληγές που άνοιξε ο ιός. Αλίμονο αν περιμέναμε αποκλειστικά την κυβέρνηση να το υλοποιήσει! Η παράταξη μας ώρα Πατρών προτείνει ο Δήμος Πατρέων να απαλλάξει τους επαγγελματίες από τα τέλη και οποιεσδήποτε άλλες επιβαρύνσεις για όσο διάστημα τα καταστήματα είναι κλειστά αλλά και να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για το αμέσως επόμενο διάστημα που θα είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις.

Οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα σαν Δήμος Πατρέων την αλληλεγγύη μας σε όσους συνανθρώπους το χρειάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες.

Οφείλουμε να αποτρέψουμε τον εκτροχιασμό της τοπικής οικονομίας.

Εν αναμονή απάντησης".


Πηγή