Επανάληψη της ψηφοφορίας για το ν/σ περιβάλλοντος ζητά ο Καλούδης

“Επιτακτικό, νομικό αλλά και δημοκρατικό αίτημα επανάληψης της ψηφοφορίας με όλες τις προτάσεις προς ψήφιση” λέει ο επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα”.

Αναλυτικά, το αίτημα Καλούδη

Κέρκυρα 30-04-2020
Κυρία Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η χθεσινή έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων που ενεγράφη ως θέμα εσφαλμένα μόνον για το άρθρο 93 του νέου νόμου για το περιβάλλον αλλά αφορούσε και εκ των πραγμάτων το όλον το νομοσχέδιο , διεξήχθη σε ένα πολύ καλό κλίμα και όλοι όσοι θέλησαν τοποθετήθηκαν και η συνεδρίαση ήταν σχετικά σύντομη, μέσα στο χρόνο που είχατε ζητήσει από την πλατφόρμα, ως ορθά σημειώνει ενιστάμενη η συναδέλφισσα κ. Άντζελα Ρίγγα.

Μέχρι εκεί, όμως: Όταν ξεκίνησε η διαδικασία για τη ψηφοφορία διεπράχθησαν παρανομίες και πράγματα ιλαροκωμικά.

Κάνατε τη διαδικασία σε στυλ πυροβολισμών καλάσνικωφ, αιφνιδιαστικά, χωρίς να βάλετε και τις δύο προτάσεις σε ψηφοφορία, με κλειστά από τον Πρόεδρο τα μικρόφωνα για τους περισσότερους συμβούλους χωρίς να ξέρουμε ποιοι ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, με κλειστό το μικρόφωνο μου από την κεντρική πλατφόρμα, όπως και άλλων συναδέλφων ακόμα και για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στιγμιαία, με αποτέλεσμα να μην ακούγονται ούτε τα ονόματα κάποιων δημοτικών συμβούλων όταν εκφωνήσατε το όνομά τους προς ψήφο ούτε και η ψήφος τους, όπως ορθά έχουν υποβάλλει τις ενστάσεις τους η κ. Ρίγγα, η κ. Δρυ κ.α .
Γιατί διαπράξατε αυτό το αντιδημοκρατικό και παράνομο ολίσθημα; Λόγω της πίεσης του χρόνου ; Λόγω απειρίας ; Λόγω σκοπιμότητας ;
Όποιος λόγος και εάν ισχύει η παρανομία και η φαλκίδευση των δικαιωμάτων μας είναι δεδομένη.
Ζήτησα με διαδικαστική πρόταση, την οποία δεν βάλατε σε ψηφοφορία, να αναβληθεί η ψηφοφορία λόγω κλεισίματος της πλατφόρμας και μου κλείνατε και το μικρόφωνο.
Για το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θέλουμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη ούτε στη προσβολή της απόφασης με τη προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, δεν θέλουμε να δώσουμε λαβή στο κεντρικό κράτος και στο παρακολούθημά του, στην αποκεντρωμένη της Πάτρας, ειδικά τώρα που είμαστε σε σύγκρουση με τη κυβέρνησή σας η οποία αφαιρεί θεμελιώδεις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης. Μην εκμεταλλεύεστε άλλο σε βάρος της δημοκρατίας ότι σας βάλαμε πλάτες για τον Covid-19, για τη κατάχρηση εξουσίας με σωρεία αποφάσεων δια περιφοράς με εκβιαστικό τρόπο, δεν προσβάλαμε τη παράνομη απαρτία της Δευτέρας , (δεν μπορεί κάποιος να συμμετέχει στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔΙΝ και του Δημοτικού Συμβούλιου ταυτόχρονα. Το Άγιο Πνεύμα είναι ? Περιττεύουν πλέον οι σταυροκοπίες !) κ.α.
Ως εδώ και μη παρέκει.
ΖΗΤΑΜΕ
Να θεωρηθεί διακοπείσα λόγω τεχνικών προβλημάτων η διαδικασία προ της ψηφοφορίας και να διεξαχθεί η ψηφοφορία εξ αρχής με όλες τις προτάσεις προς ψήφιση. Άμεσα.Σήμερα.Ακόμα και αύριο.
Και ζητάμε κυρίως να μπεί σε ψηφοφορία το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ τη Δευτέρα 4 Μάη 2020, ως έμπρακτη αντίδραση στο κακό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Έργα και όχι κούφια λόγια.
Καλούνται οι Παρατάξεις, εάν συμφωνούν, να πάρουν θέση.