Μαχειμάρης για επιδότηση ακτοπλοϊκών γραμμών: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για άλλη μια φορά

Δήλωση του δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας με αφορμή την επιδότηση μόνο της γραμμής Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα κι αυτή για τρία, μόνο, δρομολόγια.

Αναλυτικά, ο κ. Μαχειμάρης αναφέρει:

Παρακολουθούμε, στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για «τη διασφάλιση της ελάχιστης θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης δρομολογιακών γραμμών μετ’ επιστροφή» για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων που πλήττονται και τη διατήρηση ενός αριθμού ακτοπλοϊκών συνδέσεων, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές του κλάδου από την πανδημία, ότι η μεν Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας Ηγουμενίτσας εξυπηρετείται με μόνο 3 πλοία ανοικτού τύπου, η δε πορθμειακή γραμμή Λευκίμμης Ηγουμενίτσας εξαιρείται παντελώς.

Αποτέλεσμα της ως άνω «αδικίας», η δημιουργία σοβαρών προβλημάτων τόσο στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού όσο και στην εκτέλεση των εμπορευματικών μεταφορών.
Υπενθυμίζουμε ότι πορθμειακές συνδέσεις της Κέρκυρας- και δη της Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας ,είναι σαφέστατα βιώσιμες έναντι άλλων πορθμειακών γραμμών. Θα περιμέναμε λοιπόν να έχουμε την αντιμετώπιση που αρμόζει σε ένα νησί αφενός πολυπληθές αφετέρου μέγιστου τουριστικού-οικονομικού ενδιαφέροντος, που συχνά -πυκνά το κατονομάζουν και «ναυαρχίδα του τουρισμού».

Καλούμε την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις που να αποδεικνύουν την έμπρακτη στήριξη της Κέρκυρας ,των πολιτών ,των επισκεπτών και των επιχειρηματιών της , όσο και σε επανασχεδιασμό των δρομολογίων Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας με αύξηση των ημερήσιων δρομολογίων.