Έκκληση από τους γονείς του Ηλία Στυλιανού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Πατρών (video)

Έκκληση προς το υπουργείο Υγείας απεύθυναν μέσω της εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο» οι γονείς του Ηλία Στυλιανού, του μόλις δέκα μηνών αγοριού που πάσχει από μυϊκή ατροφία τύπου Ι και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι γονείς του μικρού αγοριού Σωτήρης Σάββας και Ιωάννα Τσεκάϊ τόνισαν ότι έχουν έρθει σε επαφή με τα στελέχη του υπουργείου και έχουν ζητήσει από αυτούς να έρθει άμεσα το κατάλληλο φάρμακο για την πάθηση του παιδιού τους στην Ελλάδα.

Όπως τόνισαν, έχουν λάβει τη διαβεβαίωση του υπουργείου από την επόμενη εβδομάδα θα είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο για την πραγματοποίηση του αιτήματος τους. Πρόκειται για ένα φάρμακο που δεν έχει εγκριθεί ακόμα στην Ευρώπη.

Η πάθηση του μικρού αγοριού με καταγωγή από τον Αστακό είναι ίδια με αυτή του Παναγιώτη Ραφαήλ, που ξεσήκωσε πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να υποβληθεί στη θεραπεία του στις ΗΠΑ.

Για την ώρα ο μικρός Ηλίας Στυλιανός είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και έχει τη φροντίδα και την αγάπη του διευθυντή της, Ανδρέα Ηλιάδη και της υπόλοιπης ομάδας του.


Πηγή