Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ενισχύουμε το νομό εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

30 επιπλέον εποχικοί πυροσβέστες στην Ηλεία

Ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Ανδρίτσαινα

Τρίτος νομός στη χώρα σε αριθμό
εποχικών πυροσβεστών
(Μετά την Αττική και την Εύβοια)

Με ενισχυμένες δυνάμεις θα καλύψει φέτος την αντιπυρική περίοδο, που βρίσκεται προ των πυλών, ο Νομός Ηλείας, καθώς όχι μόνο αυξάνεται ο αριθμός των εποχικών πυροσβεστών που θα στελεχώσουν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη είναι ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε θέσει πριν από λίγο καιρό σχετικά αιτήματα τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και νυν υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιά όσο και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημαντική ενίσχυση

Και οι δύο προτάσεις του κ. Νικολακόπουλου υιοθετήθηκαν και ήδη προκηρύχθηκε ο πανελλήνιος διαγωνισμός για την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών, μέσω του οποίου ο νομός Ηλείας ενισχύεται φέτος με 30 επιπλέον πυροσβέστες!

Οι τριάντα νέες θέσεις έρχονται να προστεθούν στις υπάρχουσες θέσεις εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι προσλαμβάνονται κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό με βασικό στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των δασών κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Με αυτή την σημαντική εξέλιξη ο Νομός Ηλείας μπαίνει στο κάδρο των νομών της χώρας με τον μεγαλύτερο αριθμό εποχικών πυροσβεστών, αφού βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, μετά τους νομούς Αττικής και Ευβοίας.

Προστασία σε Ανδρίτσαινα και Επικούριο Απόλλωνα

Επιπλέον η απόφαση για δημιουργία και λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Ανδρίτσαινα, πιστοποιεί το ενδιαφέρον και την βαρύτητα που δίνει η πολιτεία στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μία περιοχή η οποία, όπως τονίζει και ο κ. Νικολακόπουλος, χρίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης, αφενός γιατί είναι μία ορεινή περιοχή στα όρια του νομού Ηλείας με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από τα μεγάλα αστικά κέντρα, αφετέρου γιατί στις Βάσσες της Φιγαλείας βρίσκεται ο εμβληματικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα, που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και οφείλουμε να προστατεύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο και με δεδομένο ότι κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αναγκαία η λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη. Η Ηλεία είναι ένας νομός που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές και έχει πληρώσει ακριβό τίμημα και οφείλουμε να μεριμνήσουμε έγκαιρα ώστε να προστατεύσουμε τα δάση μας και γενικότερα το περιβάλλον. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έκαναν δεκτά τα αιτήματα για την ενίσχυση του νομού με επιπλέον εποχικό πυροσβεστικό προσωπικό αλλά και η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Ανδρίτσαινα, που ήταν πάγιο αίτημα, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Ο νομός προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή περίοδο και ευελπιστώ ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα» σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.


Πηγή