Αντωνακόπουλος για το Πάτρα – Πύργος: Το υπό κατασκευή έργο μετατράπηκε σε… υπό σχεδιασμό!

Θέση πήρε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος όσον αφορά τα δημοσιεύματα που υπήρξαν χθες σχετικά με τα μεγάλα έργα που περιλαμβάνει το πακέτο των 13 δισ. ευρώ του Υπουργείου Υποδομών, στο οποίο περιλαμβάνεται και η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος…

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος, μετά και το πρωτοσέλιδο της εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» με το νέο θύμα του Πάτρα – Πύργος, δεν έμεινε απαθής, αλλά τον άγγιξε ως άνθρωπο, αλλά και ως δήμαρχο το θέμα αυτό που το έχει βάλει ως πρώτη προτεραιότητά του…

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πύργου σχολίασε πως: «Ένα έργο που ήταν υπό κατασκευή, μετατράπηκε σε έργο υπό σχεδιασμό, με προϋπόθεση την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Με ενιαίο προϋπολογισμό, μάλιστα, με το άλλο επίσης ταλαιπωρημένο έργο, το Άκτιο – Αμβρακία με κόστος και τα δύο μαζί 450 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι… big, για τους οποίους γίνεται όλη η φασαρία. Δηλαδή αυτούς που θα πάρουν με παραχώρηση έργα ύψους 13 δισ. ευρώ. Εννοείται πως προβλέπονται διόδια και κατακόρυφη αύξηση του κόστους κατασκευής.

Βεβαία… κάποιοι ξεχνούν ότι η υγειονομική παγκόσμια -κυρίως ευρωπαϊκή- κρίση, δεν επιτρέπει… large μονομερείς προγραμματισμούς. Τώρα γιατί πανηγυρίζουν οι πρόθυμοι οσφυόκαμπτες, είναι προφανές! Δεν τους ενδιαφέρει πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, πόσο θα κοστίσει στην οικονομία μας, πόσο θα πληρώνουμε διόδια. Δεν βαριέσαι πλούσιες ημέρες έρχονται, γιατί να μην δώσουμε κάτι παραπάνω, σαν πολίτες; Εξ άλλου το ντόπιο καρτέλ κατασκευών έχει ανάγκη από χρήμα ζεστό.

Αυτά τα είχα δηλώσει και σε πρωινή εκπομπή μεγάλου εθνικού καναλιού και… κόπηκα στον αέρα! Οι ειδήσεις που έρχονται αποτελούν απόλυτη επιβεβαίωση της πρόβλεψης. Αλλοίμονο στους… αυτομολύσαντες, είναι γνωστοί!!!».


Πηγή