Από την Πάτρα στο Βερολίνο – Ο κορωνοϊός έβγαλε εκτός σχεδίων την Αλεξία Παππά

Στο μαραθώνιο του Βερολίνου που θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου θα τρέξει η Αλεξία Παππά με στόχο το πανελλήνιο ρεκόρ και βέβαια και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ομογενής αθλήτρια που επέλεξε την Πάτρα για να προπονηθεί, με τις οδηγίες του Γιάννη Δαγκόγλου, αναπροσάρμοσε, όπως όλοι άλλωστε, τους στόχους της με βάση τις παρούσες συνθήκες, αλλά θα συνεχίσει κανονικά στην Πάτρα την προετοιμασία της για το επόμενο διάστημα.

Το καλό νέο είναι ότι με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, έχει πλέον την ευχέρεια να επιλέξει τον κατάλληλο αγώνα-στόχο για να πιάσει το πολυπόθητο όριο του 2:29:30 που θα τη στείλει στο Τόκιο.

Ο μέιτζορ του Βερολίνου που παραδοσιακά πραγματοποιείται το Σεπτέμβρη (27/9 φέτος) είναι μία εξαιρετική επιλογή λόγω της γρήγορης διαδρομής της.

Στους επιπρόσθετους στόχους της παραμένει βέβαια ο ημιμαραθώνιος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Παρισιού, αλλά και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το αν ή το πότε ακριβώς θα γίνουν.

Ο προπονητής της 29χρονης πρωταθλήτριας Γιάννης Δαγκόγλου, δήλωσε τα εξής: «Ο στόχος ήταν, είναι και θα είναι το Ολυμπιακό όριο. Ευτυχώς πάμε πάρα πολύ καλά δεδομένων των δύσκολων συνθηκών.

Για τον προγραμματισμό δεν έχουμε ακόμα όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με βάση το τι περνάει αυτή τη στιγμή η Γαλλία. Πάντως θα αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους αγώνες ως πέρασμα και τμήμα της προετοιμασίας μας ενόψει του μαραθωνίου του Βερολίνου που είναι ο βασικός μας στόχος».

Πηγή: Sportsfeed.gr


Πηγή