Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας: Στην τελική ευθεία ο εξοπλισμός ΜΕΘ για νοσηλεία ασθενών με COVID-19

Με απόφαση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας / Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου κ. Χρήστου Χριστόπουλου προχωράει η προμήθεια «Εξοπλισμού ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με COVID-19 σε μονάδες ΜΕΘ.

Όπως έγινε γνωστό μετά το άνοιγμα των προσφορών, από τις 6 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, για την προμήθεια αναπνευστήρων ΜΕΘ τύπου Α PLUS, ηλεκτρικών κλινών μονάδας εντατικής θεραπείας και μόνιτορ παρακολούθησης για ΜΕΘ αποφασίστηκε να προταθούν τα εξής:

Για το είδος 1, αναπνευστήρες τύπου Α Plus την αποδοχή της μοναδικής εναπομένουσας προσφοράς της εταιρείας Medtronic Hellas Ιατρικά μηχανήματα Α.Ε.Ε. ύψους 17.000 ευρω πλέον ΦΠΑ/τεμάχιο και παράδοση 4 τεμαχίων τον Σεπτέμβριο 2020.

Για το είδος 2, ηλεκτρικές κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας την ανάδειξη ως μειοδότριας της εταιρείας Santair ΑΕ ιατρικών εφαρμογών ύψους 10.900 ευρω πλέον ΦΠΑ/τεμάχιο και χρόνο παράδοσης των 5 τεμαχίων εντός 35 ημερών.

Για το είδος 3, μόνιτορ παρακολούθησης φυσιολογικών παραμέτρων για ΜΕΘ την ανάδειξη ως μειοδότριας της εταιρείας Παπαποστόλου Ν. Α.Ε. ύψους 9.730 ευρώ πλέον ΦΠΑ/τεμάχιο και χρόνο παράδοσης των 4 τεμαχίων εντός 50 – 60 ημερών δεδομένου ότι αν και η εταιρεία Santair προσφέρει μικρότερο χρόνο παράδοσης (35 μέρες) η χρονική διαφορά κρύβεται δευτερεύουσα.

Αναλυτικά ο πίνακας της προμήθειας


Πηγή