Δυτική Αχαΐα: 150 παραβάσεις έχουν εντοπιστεί στα μέτρα για τον κορωνοϊό

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος της Δυτικής Αχαΐας για την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας στο πλαίσιο της πρόληψης για τον αποκλεισμό του κορωνοϊού από την περιοχή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας οι έλεγχοι που έχουν γίνει συνολικά στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια του δήμου, έχουν φτάσει τους 1.500, ενώ από αυτούς έχουν βεβαιωθεί 150 παραβάσεις για τη μη συμμόρφωση πολιτών στα μέτρα.

Εξάλλου, σε δύο περιπτώσεις καταστημάτων έχει ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Οι παραβάσεις στον Δήμο της Δυτικής Αχαΐας αγγίζουν το 25% του συνόλου των παραβάσεων σε όλο το νομό.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες για τις επιμέρους απαγορεύσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων, αλλά και για τον περιορισμό της κυκλοφορίας θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση όλο το 24ώρο, με το έμψυχο δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αχαΐας αντιλαμβανόμενο αμέσως την κατάσταση και τις συνθήκες που έφερε στις ζωές μας ο κορωνοϊός προμηθεύτηκε με ίδιες δαπάνες το μεγαλύτερο μέρος εξειδικευμένου εξοπλισμού (ειδικές μάσκες, γάντια νιτριλίου, ολόσωμες στολές, γυαλιά κλειστού τύπου, απολυμαντικά- αντισηπτικά χώρου και υπηρεσιακών οχημάτων).


Πηγή