Εκκίνηση: Οι ίδιοι που μας καλούν να μείνουμε σπίτι, είναι αυτοί που πήγαν στην εκκλησία

Ανακοίνωση της Εκκίνησης με αφορμή την παρουσία Υδραίου-Μεταλληνού στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η σχέση κράτους εκκλησίας είναι ένα χρόνιο πρόβλημα»

Αναλυτικά, αναφέρει:

Η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με την εξάπλωση ενός ιού, ο οποίος βλέπουμε στις γειτονικές μας χώρες πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πειθαρχεί στην επιστήμη, σε ένα νησί μάλιστα που λόγω της σχέσης που έχει με τον τουρισμό, η επόμενη μέρα μετά τον κορονοϊό θα είναι πολύ δύσκολη.

Η εκκλησία όμως αντιδρούσε εξ αρχής στις οδηγίες των ειδικών και η στάση της σήμερα δεν μας ξαφνιάζει καθόλου. Ποιος θα ξεχνούσε άραγε την δήλωση του Μητροπολίτη Νεκταρίου που καλούσε τους πιστούς να στείλουν μήνυμα για άλλη δραστηριότητα και να έρθουν κρυφά στην Εκκλησία;

Η σχέση κράτους εκκλησίας είναι ένα χρόνιο πρόβλημα για τη χώρα το οποίο θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι θα το λύσουμε εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κάποιους ούτε να μας γυρίσουν πίσω στο Μεσαίωνα ούτε να παίζουν με την δημόσια υγεία ειδικά όταν οι πολίτες κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν την διασπορά του θανατηφόρου ιού.

Δυστυχώς, όμως η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων φαίνεται πως όχι απλώς δεν ενοχλούνται αλλά στηρίζουν αυτές τις πρακτικές δίνοντας το παρών σε εκκλησίες. Είναι οι ίδιοι που σε σποτάκια καλούσαν τους δημότες να μείνουν σπίτι ή μάλλον εδώ στην Κέρκυρα υπάρχουν ειδικές εξαιρέσεις;

ΥΓ: Δεν περιμένουμε η Δήμαρχος να μας απαντήσει, αφού τελευταία μάλλον σκόπιμα αγνοεί την Εκκίνηση. Απαιτούμε όμως να αναλάβει την ευθύνη της.