Ενίσχυση δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το δήμο Πύργου

Με απόφαση του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, ελήφθησαν μέτρα περί ενίσχυσης των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, απασχόλησης του προσωπικού του Δήμου και κοινωνικών δομών αυτού, για τον άμεσο περιορισμό και την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού – COVID – 19.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου ισχύος των μέτρων θα εργάζονται σε βάρδιες οι υπάλληλοι από τα εξής τμήματα:

-Βοήθεια Στο Σπίτι

-Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά

-Παιδικών Σταθμών

-Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

-Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και πολιτικών Ισότητας των φύλων

-Προστασία και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, καθώς και οι

Καθαρίστριες σχολικών μονάδων.

Πλέον αυτού, στη διάθεση της υπηρεσίας θα βρίσκεται υπηρεσιακό όχημα με οδηγό.

Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, το προσωπικό φέρει υποχρεωτικά όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η Διεύθυνση αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στους ευπαθείς πολίτες μας, που συνίστανται στα εξής:

α) καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν

β) καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους

γ) εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α)

δ) δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β)

ε) συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου ανάλογα με τις οδηγίες τους

στ) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α) και β)

ζ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α) και β) (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ η) κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19


Πηγή