Επιμελητήριο: Συγχαίρει την Περιφέρεια για την παρέμβαση της στο θέμα της ελιάς Καλαμών

“Επιτέλους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απεφάσισε να ασχοληθεί, με το σημαντικότερο ίσως προϊόν της Αιτωλοακαρνανίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να παρέμβει υπέρ της απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τα συνώνυμα της ποικιλίας Καλαμών.

Αναλυτικά:

“Οφείλουμε να συγχαρούμε την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, αλλά και το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την απόφασή του να παρέμβει υπέρ της απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που αφορούσε τα συνώνυμα της ποικιλίας Καλαμών, στην προσφυγή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανωτέρω απόφασης από Σύλλογο της Μεσσηνίας και συζητείται μετά από αρκετές αναβολές στις 26.05.2020.

Επιτέλους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απεφάσισε να ασχοληθεί, με το σημαντικότερο ίσως προϊόν της Αιτωλοακαρνανίας, που αφορά χιλιάδες παραγωγούς αλλά και εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε πλέον μόνοι στο θέμα της Ελιάς Καλαμών, που κρατάει πολλά χρόνια, κάποιοι Φορείς στην Αιτωλοακαρνανία να παλεύουμε σε κάθε επίπεδο και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μελών μας και των χιλιάδων παραγωγών του προϊόντος.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, εδώ και ένα χρόνο, παρεμβάσεις υπέρ της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην παραπάνω αναφερόμενη προσφυγή, έχουν καταθέσει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, η ΠΕΜΕΤΕ και η ΔΟΕΠΕΛ.

Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε συνεχίζουμε, πιο αποφασιστικά, να στηρίζουμε το “εθνικό προϊόν” μας και τους εξαγωγείς”.

The post Επιμελητήριο: Συγχαίρει την Περιφέρεια για την παρέμβαση της στο θέμα της ελιάς Καλαμών appeared first on AgrinioPress.