Επιστολή Υδραίου στον Υπ. Ναυτιλίας για την συγκοινωνιακή σύνδεση Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας

Ζήτημα επανασχεδιασμού των δρομολογίων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας έθεσε με παρέμβασή της στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας:
Η κ. Υδραίου την περασμένη Παρασκευή απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό και παράλληλα επικοινώνησε με το γραφείο του όπου επεσήμανε ότι καταγράφονται σοβαρά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα του νησιού μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την οικονομία των τοπικών επιχειρήσεων. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι υπάρχει ήδη καταγεγραμμένη αδυναμία μετακίνησης ανθρώπων για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις ή και για λόγους υγείας.
Η Δήμαρχος ζήτησε τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων σε ώρες που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες αλλά και τις ανάγκες της εφοδιαστικής αλυσίδας του Νομού μας και σε δεύτερη φάση όταν θα έχουμε ξεπεράσει την υγειονομική κρίση που διανύουμε, την ενίσχυση και αναβάθμιση τους, η οποία θα πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη για ένα τουριστικό προορισμό όπως η Κέρκυρα.
Η Μ. Υδραίου δηλώνει επιπρόσθετα τα εξής: «Η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να δεχθεί την περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού της Κέρκυρας στον τομέα της συγκοινωνιακής σύνδεσης με τις απέναντι ακτές. Πέραν των προαναφερομένων μου, συντάσσομαι τόσο με την διεκδίκηση της κοινοβουλευτικής μας εκπροσώπησης μετά και την παρέμβαση του Βουλευτή κ. Δημ. Μπιάνγκη, όσο και με αυτήν των υπολοίπων τοπικών αρχών του νησιού μας.»