Η παράταξη του Αρώνη ζητά μέτρα στήριξης κατοίκων και επαγγελματιών των Παξών

Η παράταξη «Αλλαγή και Ανάπτυξη» του δημοτικού συμβουλίου Παξών θέτει ως θέμα στο Δήμαρχο Σ. Βλαχόπουλο τα «μέτρα στήριξης των ευπαθών κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού»

Αναλυτικά, στο κείμενό του προς το Δήμαρχο Παξών, ο Σπύρος Αρώνης αναφέρει:

Θέμα για μέτρα στήριξης των ευπαθών κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού
ΠΡΟΣ
Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:Κ. Σταυρούλα Απέργη
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Παξών Κ. Σπυρίδωνα Βλαχόπουλο
Όπως όλοι γνωρίζουμε ήδη έχουν περάσει 17-20 μέρες από την εξάπλωση του Covid -19. Η κυβέρνηση με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου έθεσε τόσο τους κάτοικους όσο και την οικονομία μας σε καραντίνα για τη μη επέκταση του ιού γιατί όπως μαθαίνουμε τόσο στην Κέρκυρα όσο και στα Ιωάννινα γειτονικές περιοχές υπάρχουν κρούσματα του ιού και πάρα πολύ σοβαρά θα έλεγα μάλιστα.
Ζητώ την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρει πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών συνανθρώπων μας όπως και των επαγγελματιών που πλήττονται αφάνταστα από την απόφαση της Κυβέρνησης.
Προτάσεις για ευπαθείς ομάδες:
1. Άμεση στήριξη του κέντρου υγείας με γάντια, μάσκες, στολές κτλ.
2. Εξοπλισμό των μαθητών που δεν έχουν tablet ή laptop για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα με δωρεά από το δήμο Παξών.
3.Δωρεάν προς τις ευπαθείς ομάδες του νησιού το νερό.
4.Δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες του νησιού το ρεύμα.
5.Δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες του νησιού το τηλέφωνο σταθερό και κινητό.
6.Δωρεάν προς τις ευπαθείς ομάδες του νησιού το φαγητό Μεσημέρι- Βράδυ με το πρόγραμμα βοήθειά στο σπίτι.
7.Δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες του νησιού όλα τα φάρμακα.
8.Καθαρισμοί και απολύμανση δημόσιων χώρων και κτιρίων π.χ. αυτοκίνητα απόρριμμά/ρα καθαριότητα σε κάδους απορριμμάτων και θέσεις εναπόθεσής των κάδων.
Προς επαγγελματίες και ιδιώτες:
1.Μηδενικά τέλη χρήσης πλατειών και πεζοδρομίων
2.Μηδενικά ανταποδοτικά τέλη για όλο το 2020.
3. Αναστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δήμο όλων των πολιτών και επιχειρήσεων για όλο το 2020.
4. Επιβάλλεται κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο η μείωση του ΦΠΑ 6%
5. Επιτήρηση του Α.Τ. Παξών στα άτομα που έχουν μπει σε καραντίνα.
6. Επιτήρηση του Λιμενικού Σώματος για τις αφίξεις των σκαφών από Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα η Ιταλία επιβατικών και τουριστικών που μεταφέρουν επιβάτες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού όπως μικροπωλητές, εμπόρους, εργατοτεχνίτες να ελέγχονται αυστηρά και να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών ελεγχόμενοι από την αστυνομία. Όπως επίσης και μικρών ταχυπλόων σκαφών που έρχονται από τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Σιβοτα και Πάργας με τα ραντάρ των Λιμεναρχείων γιατί δημιουργείτε μείζων πρόβλημα.
7. Προσπάθεια παύσης των οικοδομικών εργασιών που εργάζονται περισσότερα από 3 άτομα για την προστασία των ιδίων αλλά και των κατοίκων των Παξών.
8. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της πολιτικής προστασίας να κατεβαίνουν στο λιμάνι για τις αφίξεις των ferry boat και οποιοδήποτε άλλων σκαφών.

Όλα τα ανωτέρω μέτρα από το Δήμο μας είναι αναγκαία και επιβεβλημένα και θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί από την αρχή για την προστασία των κατοίκων μας και να μην βρισκόμαστε πάντα μετά τα γεγονότα.
Σπύρος Αρώνης
ΓΡΕΝΤΖΟΣ