Καλούδης: Δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη δέσμη μέτρων στήριξης λόγω κορονοϊού

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβολίου ζητά ο Γιώργος Καλούδης με μόνο θέμα τη «Δέσμη μέτρων στήριξης των πληγέντων κοινωνικών ομάδων και τάξεων και του ΕΣΥ».

Αναλυτικά, ο κ. Καλούδης αναφέρει:

Κυρία Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε
Μας έχετε ζητήσει προ πολλού να προτείνουμε θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα ήταν το βασικό θέμα για το οποίο έπρεπε να είχε συγκληθεί προ μηνός και πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι πρόνοιες και οι επιπτώσεις των μέτρων της κυβέρνησης για τον κορόναιό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να είχε συνεδριάσει αρκετές φορές με τηλεδιάσκεψη μέσω skype από το Γραφείο ή το σπίτι των Δημοτικών Συμβούλων, καθόσον δεν μπορούν να στοιβάζονται 45 Σύμβουλοι ακουμπώντας ο ένας τον άλλον. (Συνεδριάσαμε σήμερα ως Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με απόλυτη επιτυχία)
Μπορούσε επίσης ένας αριθμός θεμάτων να ψηφιζόνταν πολύ πιο εύκολα και να είχε διαξαχθεί και συζήτηση μέχρι τον Φλεβάρη 2020 των μεγάλων ανοιχτών θεμάτων ( α)απορρίμματα-όροι μεταφοράς, β)ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή, γ)Πόσιμο νερό για τη Κέρκυρα-Φράγματα, δ)Βιολογικοί Σταθμοί, ε)Εξορύξεις για πετρέλαιο, κ.α. εάν η κ. Δήμαρχος τηρούσε τη προεκλογική, μεταξύ 1ου και 2ου Γύρου αλλά και μετεκλογική δήλωσή της ότι μία φορά το μήνα θα είχαμε σύσκεψη των Αρχηγών των παρατάξεων. Μέχρι σήμερα, μετά τον Ιούλη 2019, δεν έχει καλέσει καμμία σύσκεψη. Και έχει σπαταληθεί υπερπολύτιμος χρόνος. Σύσκεψη των Επικεφαλής στην αίθουσα της Παλαιόπολης –ΜονΡεπό είναι υπεράνετη και πληρεί όλους τους όρους ασφαλείας καθόσον η πλησιέστερη απόσταση θα είναι 4 μέτρα
Σήμερα μετά τη καραντίνα στην οποία έθεσε το λαό και την οικονομία η κυβέρνηση τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο.
Μία κυβέρνηση που θέτει τον λαό σε καραντίνα και τον κλείνει με αστυνομικά μέτρα στο σπίτι οφείλει να του εξασφαλίσει δωρεάν:
1) Νερό, 2)Ηλεκτρικό ρεύμα, 3)Τηλέφωνο, 4)Φαγητό για όλη την οικξογένεια, 5)αναστολή-μετάθεση πληρωμής όλων των λογαριασμών και υποχρεώσεων σε Τράπεζες, Εφορίες, ΕΦΚΑ κλπ.
Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, έχει εξαγγελθεί, εν μέρει, με άδικους και αντικοινωνικούς αποκλεισμούς.

Γι΄αυτό λοιπόν, με βάση το άρθρο 3 παρ. 2 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων και Διαποντίων,

Σας ζητάμε να συγκαλέσετε κατεπείγουσα με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να εγγραφεί πρώτο και μόνο θέμα Η.Δ. το υπερκατεπείγον -Πρόταση της Παράταξής μας:

« Δέσμη μέτρων οικονομικής και θεσμικής στήριξης που διεκδικούμε από τη κυβέρνηση (και δευτερευόντως από τον Δήμο) α) για επιβίωση των πληγέντων και χειμαζόμενων κοινωνικών τάξεων και ομάδων, κυρίως της μικρομεσαίας τάξης, εξ αιτίας των απαγορευτικών μέτρων και της καραντίνας στην οποία έθεσε η κυβέρνηση όλη τη χώρα για τον κορωναιό και β) άμεση στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.»