Μπαλού: Μάσκες φοράνε οι υγειονομικοί μας, κ. Καρβέλη, όχι φίμωτρα

«Τι προσπαθεί να κρύψει ο κ. Καρβέλης με τη λογοκρισία που προσπαθεί να επιβάλλει;» αναρωτιέται η επικεφαλής της ΛΑΣΥ Ιονίων Νήσων.

Αναλυτικά, στο κείμενο που εξέδωσε αναφέρει τα παρακάτω:

Τι προσπαθεί να κρύψει ο κ. Καρβέλης με τη λογοκρισία που προσπαθεί να επιβάλλει; Από τι ενοχλείται άραγε; Κρυμμένος πίσω από την προστασία των «προσωπικών δεδομένων» υποτιμά την ωριμότητα, το υψηλό επίπεδο και την επιστημοσύνη της ιατρικής κοινότητας, των επιτελείων που μοχθούν με αυταπάρνηση, προστατεύοντας την υγεία μας.
Ποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι, όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η ενημέρωση για τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων, για την πορεία των ασθενών, για την ιχνηλάτηση, για τις ελλείψεις και τις ανάγκες στον τομέα της Υγείας, τόσο εμποδίζεται η παραπληροφόρηση, ο πανικός αλλά και ο εφησυχασμός. Σε καμία περίπτωση, μια ενημέρωση με την ευθύνη του κράτους και των επίσημων φορέων του δεν στοχοποιεί κανέναν. Δεν εκδόθηκε, λοιπόν, γι’ αυτό η εντολή απαγόρευσης.
Ο κ Καρβέλης επιχειρεί να «κουκουλώσει» την κατάσταση που υπάρχει στο σύστημα υγείας στα νησιά μας, αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό. Αυτή, άλλωστε, είναι η κατεύθυνσή της ΕΕ και η επιλογή όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να κρύψει τα πήλινα πόδια της «ετοιμότητας» που καθημερινά προπαγανδίζεται από την κυβέρνηση. Αντί να απολογηθεί για τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό, επιδιώκει τη φίμωση.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ:
• Ότι, μέχρι τώρα, έχουν δοθεί από τα νοσοκομεία των νησιών μας 15 αναπνευστήρες, 14 monitors, 8 νοσοκομειακές κλίνες και άλλος εξοπλισμός, όπως επίσης και κλίνες ΜΕΘ από Λευκάδα και τη ΜΕΘ Κεφαλονιάς για να μπαλώσουν τρύπες στα μεγάλα νοσοκομεία, που χρόνια τώρα λειτουργούν στα όρια ασφαλείας χωρίς το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς τα αναγκαία μέσα και υποδομές.
• Ότι οι προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί, είναι πίσω από τις ανάγκες όχι μόνο της πανδημίας, αλλά και τις τρέχουσες.
• Ότι από 01/03 έως14/04/2020 έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες προσλήψεις στα νησιά μας, σε σχέση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και εκείνες που χρειάζονται για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες. Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί 71 προσλήψεις (για όλα τα νησιά του Ιονίου) εκ των οποίων 5 γιατροί, και οι υπόλοιποι νοσηλευτές, πληρώματα ΕΚΑΒ, Φαρμακοποιοί, παρασκευαστές, διοικητικό προσωπικό με ημερομηνία λήξης σε 24 μήνες και για τους γιατρούς 36 μήνες!
• Η έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στα νοσοκομεία μας. Η έλλειψη επαρκών Μ.ΑΠ.
• Η σμπαραλιασμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα υποβαθμισμένα Κέντρα Υγείας.
• Το γεγονός ότι έχουν ακυρωθεί ιατρικά ραντεβού, εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία, θεραπείες για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα, όπως είναι οι ογκολογικοί ασθενείς, καρδιοπαθείς, διαβητικοί κ.ά., με επιδείνωση της κατάστασής τους.
Δεν πρωτοτυπεί η 6η ΥΠΕ. Την επιχείρηση φίμωσης, την έχουμε συναντήσει και σε άλλες ΥΠΕ και σε διοικήσεις Νοσοκομείων, που καλούν σε απολογία τους εκπροσώπους των υγειονομικών, επειδή ενημερώνουν για τις ελλείψεις και απαιτούν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.
Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ανταποκρίνεται στα περιοριστικά μέτρα. Μένουμε σπίτι. Όμως δεν βλέπουμε να ανοίγουν ΜΕΘ επαρκώς, να γίνονται μαζικές προσλήψεις των γιατρών, των νοσηλευτών και του άλλου επικουρικού προσωπικού που απαιτείται.
Η γύμνια της πολιτικής στο χώρο της Υγείας, που αφήνει απροστάτευτο το λαό, δεν κρύβεται κ Καρβέλη ούτε πίσω από την «ατομική ευθύνη» ούτε με φιρμάνια. Και με αυτή τη γύμνια, δεν μπορούμε και δε θέλουμε να συμβιβαστούμε.