Μυρτιά: Μυστήριο με πτώση βρέφους από ταράτσα

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πτώση από την ταράτσα κατοικίας του μόλις 5 μηνών κοριτσιού το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Μυρτιάς εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή οι αστυνομικοί του Α.Τ. Πύργου, οι οποίοι διενήργησαν προανάκριση σε συγγενείς και γείτονες προκειμένου να ανακαλύψουν όσα πραγματικά συνέβησαν.

Στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στις παρυφές της Μυρτιάς, έσπευσαν άμεσα ΕΚΑΒ και Αστυνομία ύστερα από σχετική ενημέρωση που έλαβαν περί πτώσης βρέφους.

Το μωρό διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πύργου μαζί με τη μητέρα του όπου διαπιστώθηκε ένα ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι και παρότι η κατάστασή του δεν ενέπνεε κανέναν απολύτως κίνδυνο, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Οι αστυνομικές αρχές από εκείνη τη στιγμή και μετά έχουν ξεκινήσει έρευνες για να μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να δουν κάτω υπό ποιες συνθήκες συνέβη το περιστατικό, με το προανακριτικό τους έργο να συνεχίζεται. Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει πως επρόκειτο για ατύχημα, καθώς το καρότσι του μωρού βρισκόταν σε ψηλό σημείο και κοντά σε σκάλα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κύλησε προς αυτές και έπεσε.

Ποια η πραγματική αλήθεια;

Ωστόσο, για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν επικρατήσει μέχρι στιγμής δυο εκδοχές. Από τη μία, αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε πως το παιδί το πέταξε η μητέρα του στην αυλή και από το ύψος ενός ορόφου κατά τη διάρκεια έντονου διαπληκτισμού που είχε με το σύζυγό της. Όσον αφορά την εκδοχή γονιών και συγγενών, αυτοί υποστήριξαν πως το μωρό έπεσε από το καρότσι του και όχι από μεγάλο ύψος.

Προληπτική η μεταφορά

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε και ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως από όσα του έχουν αναφέρει το μωρό φέρεται να έπεσε από τις σκάλες αλλά βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η μεταφορά του μωρού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών όπως τόνισε γίνεται αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους, όπου η υγεία του βρέφους θα ελεγχθεί περαιτέρω. Τέλος, σημείωσε όσα του είπαν οι γονείς για το συμβάν, ότι δηλαδή το βρέφος έπεσε από τις σκάλες μαζί με το καρότσι, εκτιμώντας πως πιθανότατα το καρότσι ήταν αυτό που το προστάτευσε από το να χτυπήσει περισσότερο.


Πηγή