Νοσοκομείο Πύργου: Ογκολογικό ιατρείο σε δύο μήνες!

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΔΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΗΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τους ογκολογικούς ασθενείς του νομού Ηλείας ανέλαβαν οι δήμαρχοι Πηνειού και Πύργου, οι οποίοι, με την ευλογία και την ουσιαστική στήριξη, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ.Γερμανού, προχωρούν στη δημιουργία Ογκολογικού ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Για το θέμα είχαν συνάντηση στο δημαρχείο Πηνειού, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο δρ. Παναγιώτης Γκινόπουλος, Ογκολόγος-Παθολόγος, ο οποίος θα είναι και ο επικεφαλής του.

Η λειτουργία του Ογκολογικού ιατρείου που θα ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες, θα ανακουφίσει τους ασθενείς του νομού μας, οι οποίοι τώρα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Πάτρα για την θεραπεία τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο ιατρός κ. Παναγιώτης Γκινόπουλος δήλωσε:

«Οι δήμαρχοι Πηνειού και Πύργου ανέλαβαν πρωτοβουλία και με προσκάλεσαν στον νομό Ηλείας και να ασκήσω την Ογκολογία στο Νοσοκομείο Πύργου προκειμένου να βοηθήσουμε τον κόσμο. Σήμερα συζητάμε την στρατηγική που θα ακολουθήσουμε στο εξής, πως θα εμπλέξουμε τους δήμους για να στηριχθεί η μονάδα. Το Νοσοκομείο διαθέτει τον χώρο, το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την διοικητική μέριμνα και γραμματειακή υποστήριξη. Τώρα θα πρέπει να βρεθεί και οικονομική στήριξη και αυτή σε ένα μεγάλο βαθμό θα καλυφθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Όταν λοιπόν συνεννοηθούν οι δήμαρχοι του νομού με τον Σεβασμιώτατο επικεφαλής, θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Ογκολογικού ιατρείου το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του πέντε ημέρες την εβδομάδα κι έτσι οι ασθενείς δεν θα φεύγουν πλέον για την Πάτρα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο κτίριο Σισίνη τον εξαίρετο ιατρό, τον παθολόγο-ογκολόγο Παναγιώτη Γκινόπουλο. Τον γνωρίζουμε και ως άνθρωπο. Άνθρωπο της προσφοράς και της ωφέλιμης δράσης για τους συνανθρώπους μας. Η επιθυμία του να στελεχώσει το Ογκολογικό ιατρείο στο νοσοκομείο του Πύργου έτσι ώστε να διευκολύνονται οι συνάνθρωποί μας στο θέμα της θεραπείας, δεν με εξέπληξε καθόλου, γιατί τον γνωρίζω εξ’ απαλών ονύχων. Μαζί λοιπόν με τον φίλο δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο πήραμε την πρωτοβουλία , κάναμε μια επιστολή στον διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και φυσικά ενημερώσαμε τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο οποίος βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας, πέρα από την ευλογία του, θα στηρίξει και αυτή την προσπάθεια που υπηρετεί τον άνθρωπο που νοσεί.

Θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία θα έχει αίσια κατάληξη υπέρ των ανθρώπων που χρειάζονται αυτήν ακριβώς την παροχή. Πιστεύω ότι όλοι οι δήμαρχοι του νομού, που βιώνουν στον δήμο τους ανάλογα προβλήματα θα συμβάλλουν αποφασιστικά, καίρια και αποτελεσματικά στην υλοποίηση αυτού του σκοπού ώστε σύντομα να ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας αυτής».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι κ. Σοφία Μαρινοπούλου και κ. Γιώργος Παναγούλιας καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Νίκος Γεωργόπουλος.


Πηγή