Πάτρα: Εργατικά σωματεία «σπάνε» την καραντίνα και προχωρούν σε συγκεντρώσεις

Εργατικά σωματεία φέρονται αποφασισμένα να προχωρήσουν σε συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, την Παρασκευή 1 Μαΐου, σπάζοντας τους περιορισμούς που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ήταν να μεταφέρει τον εορτασμό τους Πρωτομαγιάς το πρώτο Σάββατο μετά την πρώτη άρση των περιορισμών, δηλαδή στις 9 Μαΐου.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική πρωτομαγιά να αποτελέσουν εφαλτήριο για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος μπροστά στις μάχες του επόμενου διαστήματος.

Χαιρετίζουμε τις σημερινές κινητοποιήσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας που πραγματοποιήθηκαν στη πόλη της Πάτρας και σε όλη την Ελλάδα. Οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στη πρώτη γραμμή της πάλης για την εξασφάλιση της υγείας του λαού.

Έχοντας απέναντί τους μια κυβέρνηση που δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποφασιστική ενίσχυση του ΕΣΥ, παρά τη πίστωση χρόνου που είχε από λαό που κράτησε στάση αυτοπροστασίας απέναντι στη πανδημία.

Ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας, δεν έχει προχωρήσει σε αποφασιστικό άνοιγμα κλινών ΜΕΘ και πλήρη παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας σε όλους τους υγειονομικούς.

Επόμενος σταθμός στη πόλη της Πάτρας η απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι εργαζόμενοι και τα αγωνιστικά συνδικάτα θα πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς για την συμμετοχή και την επιτυχία της».


Πηγή