Ποζίδης: Δικαιώνονται όσοι ήταν αρνητικοί στη συνεργασία μας με την Κράτσα

Γραπτή δήλωση του περιφερειακού συμβούλου της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» με αφορμή τον ορισμό του Δ. Σπανού ως εντεταλμένου συμβούλου, με τον κ. Ποζίδη να τονίζει πως η θέση του ήταν όχι μόνο να μην δεχτεί η παράταξή του καμία (νέα) θέση, αλλά να συζητήσει από μηδενική βάση τη στήριξη σε αυτήν «την αναποτελεσματική πολιτική στην περιφέρεια»

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ποζίδη:

Ανακοινώθηκε η νέα εμβάθυνση της άκριτης, πλέον, από την πλευρά μας συνεργασία της «Επτανησιακής πρωτοβουλίας» με την παράταξη της κας Κράτσα στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τον ορισμό ενός εντεταλμένου συμβούλου μέλους μας στη διοίκησή της.
Είναι απόφαση τριών μελών της παράταξης που δεν αποδέχτηκαν την πρότασή μου να μπούμε σε μια διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της μέχρι σήμερα συνεργασίας μας.
Δημοσιοποιώ τη δική μου θέση, όπως τη διατύπωσα στην ολιγόλεπτη ανταλλαγή απόψεων, για το θέμα αυτό με ανταλλαγή ενός μηνύματος:
Μια συζήτηση στην παρούσα φάση για το επίπεδο συνεργασίας μας με την κα Κράτσα και τη σημερινή δεξιά κυβέρνηση δεν αφορά θέσεις και αξιώματα. Αφορά την ταύτισή μας με το σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης και την επικοινωνιακή διαχείριση της ανεπάρκειας στη διοίκηση της περιφέρειας, που ήδη προκαλεί δυσφορία στον κόσμο μας και δικαιώνει όσους ήταν αρνητικοί στη συνεργασία μας.
Θεωρώ ότι όχι μόνο δεν πρέπει να δεχτούμε καμία θέση, αλλά επιβάλλεται να συζητήσουμε από μηδενική βάση τη στήριξή μας σε αυτήν την αναποτελεσματική πολιτική στην περιφέρεια.
Αυτό είναι το θέμα που πρέπει πολιτικά και προσωπικά να μας απασχολήσει από αύριο, μαζί με το κορυφαίο ζήτημα της ανυπαρξίας οργάνωσης και λειτουργίας της παράταξης, αλλά και της αξιολόγησης των ωφελειών, που έχει ή δεν έχει μέχρι σήμερα από αυτήν τη στήριξη στην περιφερειακή αρχή και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σας διαβεβαιώνω, τέλος, ότι προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω εκπτώσεις στις προσωπικές και πολιτικές μου αξίες.
Πρέπει την κρίσιμη αυτή ώρα να αναλάβουμε όλοι μας και την προσωπική μας ευθύνη.

Παναγιώτης Ποζίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος