Τη λήψη απόφασης για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», που προωθεί την κατάργηση […]

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρο Κακολύρη, έστειλε δημοτική κίνηση "ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" , έχοντας αίτημα τη "Λήψη απόφασης για το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», με το οποίο προωθείται η κατάργηση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου"
Η επιστολή:

Αξιότιμε κ Πρόεδρε

Οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι εν όψει της προγραμματισμένης 8ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την Τρίτη 7 Απριλίου στις 11.00 πμ, που θα πραγματοποιηθεί με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, ζητάμε να εισαχθεί σαν τακτικό θέμα στην ημερήσιας διάταξη το θέμα
«Λήψη απόφασης για το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», με το οποίο προωθείται η κατάργηση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου καθώς και των λοιπών 35 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε όλη την χώρα »
Μέσα σε συνθήκες της πανδημίας του Covid-19 στις 18 Μαρτίου …. «ολοκληρώθηκε» η διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου και σύμφωνα με δήλωση του κ. Κ. Αραβώση, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε ψήφιση στη βουλή.

Ζητούμε
Α) Την πρόσκληση κατά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του προέδρου του ΕΘΠΖ καθηγητή κ Δρ. Κουτσουμπα και εκπροσώπων των εργαζομένων στο φορέα προκειμένου να μας εκθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα.
Β) την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου
“Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Γ) Την έναρξη μιας ουσιαστικής διαλογικής διεργασίας, μετά την ομαλοποίηση την κοινωνικής πραγματικότητας και την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου μετά την λήξη της πανδημίας και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων (Υπουργείο, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, Τοπικών Παραγωγικών Φορέων, μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών
Οργανώσεων), με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αρνητικών σημείων του Φορέων Διαχείρισης των Προστατευομένων Περιοχών και την προώθηση της Προστασίας και Διαχείρισης του Φυσικού Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας στην Ελλάδα.
Δ) Την διασφάλιση της συμμετοχής κατά την συζήτηση του εν λόγω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο μας, όσων Περιβαλλοντικών Φορέων, Συλλόγων, Κινήσεων κλπ τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας το ζητήσουν με διασφάλιση της συμμετοχής τους στην τηλεδιάσκεψη

Ζάκυνθος 6/4/2020

Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι

  1. Αντώνης Κασσιματης

  2. Νικόλαος Καρμίρης

Συγκεκρι


Πηγή