Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών στηρίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης της ΠΔΕ!

Απόφαση Φοιτητικών Συλλόγων Γεωλογίας, Ιατρικής και ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Πατρών:

Ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει, μια πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας. Η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, δεν χτυπήθηκε όσο άλλες χώρες. Τα δυσκολότερα, ίσως, είναι ακόμα μπροστά μας. Αυτές τις στιγμές, ύψιστη προτεραιότητα όλων μας αποτελεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τις αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι δίπλα στο κοινωνικό σύνολο που δοκιμάζεται από την πρωτοφανή κρίση Δημόσιας Υγείας. Μάλιστα, ήδη την προηγούμενη εβδομάδα διοργανώθηκε με επιτυχία Εθελοντική Αιμοδοσία για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη έλλειψη αίματος, ενώ η προσπάθεια για προσφορά αυτού του δώρου ζωής θα συνεχιστεί μέσω της Κινητής Μονάδας. Η μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αίματος, οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να μεταβούν στα Νοσοκομεία λόγω του φόβου μετάδοσης του ιού αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα βρίσκεται στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α στην Πάτρα έως και την Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου 2020 (καθημερινά – 7 ημέρες την εβδομάδα), από τις 09.30 – 13.30, ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι μονάδες εξυπηρετούν και τα απογεύματα από τις 17.30 έως τις 20.30.

Εκτός των άλλων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι κοντά στους πολίτες με τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (2611 100405, καθημερινά, 08.00-20.00).

Επιπλέον, ανακοινώθηκε και η παροχή δωρεάν υπηρεσιών τηλεϊατρικής, καλύπτοντας 4 ιατρικές ειδικότητες (Παιδίατρους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Πνευμονολόγους), σε συνεργασία με την Dr. Button. Στα πλαίσια, όλων όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε την ιστοσελίδα http://menoumedytikiellada.gr, οποία αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία που παρουσιάζει τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, την ψυχαγωγία και τις δεξιότητες αλλά και την εκπαίδευση.

Εμείς με την σειρά μας, ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και ως ενεργοί πολίτες, συγχαίρουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη σειρά πρωτοβουλιών που έχει λάβει για την βοήθεια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και την καλούμε να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ παράλληλα, καλούμε τους συμφοιτητές μας να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στις δράσεις της Περιφέρειας.

Είμαστε σίγουροι, ότι η καθεμιά και ο καθένας από εμάς θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Εκ μέρους των Συλλόγων

Οι Πρόεδροι,

Γεωλογίας: Καστάνας Κωνσταντίνος

Ιατρικής: Αντωνίνη Κωνσταντίνα

ΤΕΕΑΠΗ: Ζώγα Λαμπρινή

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ:

Κωνσταντίνα Αντωνίνη για τις υπηρεσίες Τηλεϊατρικής:

«Πρόκειται για ιατρική του μέλλοντος, σήμερα, είναι ένα έξυπνο και χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο, απλό στη χρήση του, που φέρνει το γιατρό σε κάθε σπίτι. Θωρακίζουμε τη δημόσια υγεία, κάνουμε πράξη το «Μένουμε Σπίτι». Με τον τρόπο αυτό, αποσυμφορούνται τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ. Θα κερδίσουμε αυτή την μεγάλη κρίση Δημόσιας Υγείας!»

Κωνσταντίνου Καστάνα για την Εθελοντική Αιμοδοσία:

«Αυτές είναι ημέρες αλληλεγγύης! Εκτός από την βασική πράξη αλληλεγγύης που είναι το να μένουμε στο σπίτι, η δεύτερη είναι να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουν προκύψει για αίμα. Η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική αλλά οι ανάγκες συνεχίζουν να είναι μεγάλες και καλώ όλους τους υγιείς ανθρώπους να δώσουν αίμα, σε δημοτικά ιατρεία και νοσοκομεία. Καθημερινά στην Πλατεία Γεωργίου, στις εκεί Κινητές Μονάδες της Περιφέρειας»

Λαμπρινής Ζώγα για την Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης:

«Η τηλεφωνική γραμμή της Περιφέρειας για ατομική συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική στήριξη και ενδυνάμωση, είναι μια ακόμα πρωτοβουλία προς την σωστή κατεύθυνση γιατί όλο αυτό που ζούμε είναι κάτι πρωτόγνωρο και άνθρωποι πρέπει να μείνουν αποκλεισμένοι στο σπίτι. Πρέπει να δούμε και τις προεκτάσεις της πανδημίας, στον άνθρωπο. Είναι δύσκολες ώρες και πρέπει όλοι να φανούμε δυνατοί. Μπορεί να χρειαστεί να ακούσουμε και τις συμβουλές ενός ειδικού, κάτι που πλέον μπορούμε μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχης Νεκτάριου Φαρμάκη.»


Πηγή