Ψηφιακή πλατφόρμα στο Δήμο για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης

Έτοιμη για να λειτουργήσει είναι η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και για τηλεδιασκέψεις.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας:
Σε δοκιμαστική λειτουργία για πρώτη φορά πρόκειται να τεθεί, σε τηλεδιάσκεψη την οποία συγκαλεί η Δήμαρχος με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάσεων την ερχόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι. Εκεί η Δήμαρχος πρόκειται να ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για την αξιολόγηση των μέτρων που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη των δημοτών, για την λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής στήριξης καθώς και για τον σχεδιασμό των μέτρων ανακούφισης επιχειρήσεων και εργαζομένων.
Η δημιουργία της εν λόγω ψηφιακής πλατφόρμας επιταχύνθηκε και λόγω των αναγκών που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας και σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια καινοτομία για το Δήμο της Κέρκυρας.
Σε ό,τι αφορά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ξεκινήσει ήδη και η προετοιμασία για την πρώτη συνεδρίαση μέσω της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας.
Ο πρ. του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός έχει αποστείλει στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τις σχετικές οδηγίες σύνδεσης με την πλατφόρμα προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης το συντομότερο δυνατό. Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή ωστόσο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση δια περιφοράς, με θέματα που κρίνονται ως επείγοντα.