FAKE NEWS περί δήθεν ελέγχων οδηγών ΚΤΕΛ σε επιβάτες σχετικά με το λόγο μετακίνησης

Σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρθηκε εσφαλμένα η είδηση και δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι οδηγοί των ΚΤΕΛ θα ελέγχουν τις βεβαιώσεις μετακίνησης των επιβατών, σε σχέση με τον κορωνοϊό …..
«Έγγραφο με το οποίο ειδοποιούνται οι οδηγοί των λεωφορείων των ΚΤΕΛ πως θα οδηγούνται στο αυτόφωρο σε περίπτωση που εντοπιστούν να μεταφέρουν εκτός Αττικής άτομα τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι, εστάλη από το πρωί στα ΚΤΕΛ της Αττικής.» (ενδεικτικά TVOPEN κι εδώ).

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοιο έγγραφο προς το ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ, καθώς, δικαίωμα ελέγχου των επιβατών, έχουν μόνο τα όργανα του κράτους, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

O Πρόεδρος του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γιώργος Παπαδομιχελάκης

Πρόεδρος ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια οδηγία»

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ Γιώργο Παπαδομιχελάκη και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινηστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας εγκυκλίου/οδηγίας, έστω και προφορικής, που να αφορά τους λόγους μετακίνησης λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι επιβάτες όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα δικαιολογητικά μετακίνησης, που παρέχονται από τον ιστότοπο forma.gov.gr , ενώ επιβάτες που μετακινούνται προς τον τόπο κατοικίας τους, πρέπει να αποδεικνύουν τον τόπο κατοικίας, με «βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης«, που εκτυπώνουν με τη χρήση κωδικών taxisnet από το https://aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis

αλλά ο έλεγχός τους είναι ευθύνη της ελληνικής αστυνομίας και όχι των οδηγών των λεωφορείων

ΠΗΓΗ.https://sakisgeorgiadis.blogspot.com


Πηγή