Γιάννης Λέντζας: «”Champion League” ο Βιολογικός της Βάρδας»

Η Βουπρασία συγχαίρει το δήμαρχο για την επιτυχία του- Από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Λέντζας και η δημοτική του αρχή πέτυχε να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Βουπρασίας, αυτό της κατασκευής βιολογικού καθαρισμού. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Ελλάδας εντάχθηκε σε χρηματοδότηση και ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, που δικαιολογημένα αισθάνεται απόλυτη ικανοποίηση και συγχαίρει γι’ αυτό τους συνεργάτες του, δεσμεύεται να υλοποιήσει το έργο νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Χθες ο δήμαρχος παραχώρησε συνέντευξη για το θέμα στο δημαρχείο Λεχαινών, ενώ λίγο νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, με τον οποίο περιόδευσαν σε άλλα έργα του δήμου (σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα)

Το «Ευχαριστώ» του Λέντζα

Χθες λοιπόν από την αίθουσα του ΔΣ ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ανακοινώνοντας την ένταξη αυτού του σπουδαίου έργου δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα ανήκουν συγχαρητήρια στη νέα δημοτική αρχή, ιδιαίτερα στην αντιδήμαρχο κ. Γιαννίτση που «έτρεχε» μαζί μου όλο αυτό το έργο , αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία που ήταν σε μια συνεχόμενη επαφή και ιδίως το τελευταίο διάστημα που το γραφείο είχε γίνει δεύτερο σπίτι τους, αξίζουν πολλά ευχαριστώ και στην κ. Αδαμοπούλου στο τμήμα προγραμματισμού και συγχαρητήρια σε πολλούς άλλους αιρετούς της δημοτικής αρχής και υπαλλήλους».

«Εμείς «τρέξαμε» το έργο»

Και ο κ. Λέντζας συνέχισε: «Εμείς σαν δημοτική αρχή είχαμε προγραμματίσει , ήταν στη δέσμευσή μας ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδότηση. Ήταν δέσμευσή μας απέναντι στους δημότες του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, απέναντι στους δημότες της Βουπρασίας. Τι παραλάβαμε: υπήρχε μια πρόταση που είχε πάει στην ΕΠΠΕΡΑΑ, αυτή η πρόταση γύρισε πίσω για κάποια συμπληρωματικά με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα , έπρεπε μέχρι τις 12 Αυγούστου να απαντηθούνε κάποια πράγματα, αλλιώς δεν θα μπορούσε να συζητηθεί η πρόταση , κάτι το οποίο έγινε, υπάρχουν και χαρακτηριστικά έγγραφα και αυτά τα λέω γιατί ο δήμος έχει μια συνέχεια αλλά πρέπει να σταματήσει η οικειοποίηση όλων των προσπαθειών και των ενεργειών. Αν η δημοτική αρχή και Τεχνική Υπηρεσία δεν το «τρέχανε», δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ενταχθεί. Και επειδή ακούω και πολλά άλλα πράγματα εγώ καλώ και την προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί διάβασα προτρέχει κάπου , να μου δώσει και την μελέτη που έχει κάνει για το OPEN MALL. Αν μου τη φέρουν εγώ θα πω ότι είμαι κοινός συκοφάντης. Καταντά όμως γελοιότητα να οικειοποιούμαστε πράγματα που δεν έχουν γίνει. Λοιπόν 12/8/2019 η πρόταση ήταν στον αέρα. Σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες σε τρία ραντεβού που πήγαμε στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΠΠΕΡΑΑ , με τους μελετητές κάναμε τρείς τέσσερις φορές ξανά τη μελέτη»

«Champion league» αυτό το έργο

Και ο κ. Λέντζας συνέχισε: « Εμείς καταφέραμε με πολύ κόπο να το εντάξουμε. Τώρα βέβαια ξεκινά ένα άλλο άγχος δικό μας , του δήμου μας, που είναι η υλοποίηση. Εκεί θα πιεστούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες γιατί αυτό το έργο πρέπει να γίνει. Με αυτό το έργο θα αναδειχθεί η υπηρεσία. Και επειδή εγώ και ο προιστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Τσουραπάς είμαστε του ποδοσφαίρου, είναι το champion league» αυτό το έργο. Και όλοι θέλουν να έχουν τέτοια έργα. Λέω λοιπόν στους δημότες ότι το έργο αυτό θα γίνει και θα τελειώσει. Είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε κάτι χειροπιαστό, έχουμε τα χρήματα που είναι το πιο βασικό και από κεί και πέρα πρέπει να προχωρήσει να γίνει το έργο. Υπάρχουν και άλλα έργα , θα κάνουμε και τις μελέτες για να επεκτείνουμε όλο το δίκτυο και από κει και πέρα μιλάμε για ένα σύγχρονο δήμο. Αξίζουν τα έργα στη δημοτική αρχή και σε όλους τους υπαλλήλους, κάτω από συνθήκες κορονοϊού, ενώ πολλοί δεν έχουν πάρει και άδεια. Η προηγούμενη δημοτική αρχή για μια πενταετία έχει φέρει κάποια πράγματα τα οποία δεν τελεσφορήσανε και έχει ένα άγχος να πει ότι το οτιδήποτε θα παρουσιάζεται για τα επόμενα χρόνια, είναι δικό της»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ”ΠΑΤΡΙΣ” ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ..


Πηγή