Συμβαίνει τώρα! Aιφνίδια παραίτηση του Αντιδήμαρχου Πόλης Ζακύνθου, Δημήτρη Κουτσογιάννη – Η επιστολή π […]

Την παραίτηση του από τη θέση του αντιδημάρχου πόλης του δήμου Ζακύνθου υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης του δημάρχου με τους αντιδημάρχους . Ο δήμαρχος Ζακύνθου αποδέχτηκε την παραίτηση, απαλλάσσοντας το κ.Κουτσογιάννη από την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, ως αντιδημάρχου πόλης και υπεύθυνου καθαριότητας του δήμου Ζακύνθου. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί νέους κραδασμούς στη δημοτική παράταξη τουκ.Αρετάκη, η οποία σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι οι αντιδήμαρχοι συζητούν, βρίσκεται σε αποσύνθεση. Σε κάθε περίπτωση αυτή τη φορά, «το πλήγμα ήταν ισχυρό», καθώς η παραίτηση του κ.Κουτσογιάννη επαναφέρει σε μεγαλύτερο βαθμό, τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, τα οποία αφορούν την καθαριότητα απορριμμάτων και πρασίνου αλλά και την στασιμότητα των σοβαρών προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητα, όπως οδικό δίκτυο και άλλα … Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ο κ.Κουτσογιάννης έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής, ενώ οι προσπάθειες του από την πρώτη στιγμή, βρήκαν απήχηση και αναγνώριση από τους πολίτες. Η συνεργασία του με τον κ.Αρετάκη, λειτουργούσε μόνο προσθετικά προς την δημοτική αρχή. Οι λόγοι της παραίτησης του κ.Κουτσογιάννη, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, ούτε και οι λόγοι της άμεσης αποδοχής της παραίτησης από τον κ.Αρετάκη, ο οποίος όπως είναι ήδη γνωστό, ειδικά το τελευταίο διάστημα, προσανατολίζεται σε άλλες κατευθύνσεις και αναπτύσσει μεμονωμένες συνεργασίες με δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει μία νέα πλειοψηφία. Η παραίτηση του κ.Κουτσογιάννη δεν είναι ένα απλό γεγονός, καθώς πολλοί θεωρούν, ότι ήταν ένα από τα δυνατά χαρτιά του δημάρχου. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό το γεγονός θα αξιοποιηθεί υπέρ του δέοντος και από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου, ενω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι λόγοι της παραίτησης και της αποσαφήνησης της άμεσης αποδοχής, από το δήμαρχο Ζακύνθου .
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ |
Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ.Κουτσογιάννη

Κύριε Δήμαρχε

Με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντός μου και της παρουσίας μου στα κοινά τους πρώτους 9 μήνες της θητείας μου, έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών και λειτουργώντας πάντα με διαφάνεια, ήθος και εντιμότητα τόσο ως άτομο όσο και ως αιρετός, γνωρίσματα που οι πολίτες αναγνώρισαν αλλά και αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου, μετά από πάρα πολύ σκέψη και αφού εκτίμησα τις παραμέτρους μιας τέτοιας ενέργειας πήρα την απόφαση να υποβάλλω σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου, την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων. Λόγοι υπέρτεροι των δυνάμεων μου, καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση υπηρέτησής μου του θεσμού της θέσης του Αντιδημάρχου, τουλάχιστον με τις προϋποθέσεις που εγώ θεωρώ απαραίτητες να ισχύουν για να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.Δεν θα σταματήσω όμως να αγωνίζομαι μέσα και έξω από τους θεσμούς, μαζί με τους συναδέλφους, τους συμβούλους και τους συμπολίτες μου για ένα καλύτερη παρόν και ένα καλύτερο μέλλον.
Ολοκληρώνοντας παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτούς τους μήνες της παραμονής μου κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια και σας δικαίωσα για την απόφασή σας να με εμπιστευτείτε.


Πηγή