Άγγελος Τσιγκρής: «Δικαιώνεται ο αγώνας για τα Πειραματικά σχολεία της Πάτρας…»

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση της πρόβλεψης για μετατροπή των πειραματικών σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών σε πρότυπα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής είχε καταθέσει στις 15.5.2020 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αριθμός Πρωτοκόλλου Ερώτησης: 6517/2020) για τη διατήρηση των σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών ως πειραματικές μονάδες,

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής στην ερώτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Tα σχολεία του Πανεπιστημίου Πατρών (Νηπιαγωγείο, διθέσιο Δημοτικό και οκταθέσιο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) θα πρέπει να παραμείνουν ως Πειραματικές μονάδες».

Ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτούσε την αρμόδια Υπουργό, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη διατήρηση των σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών ως πειραματικές μονάδες.

Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τον Αχαιό βουλευτή, ο οποίος με τη σειρά του ευχαριστεί δημόσια την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε και την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας.


Πηγή