Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου σε έργο οδοποιϊας, στο Βούναργο

Αυτοψία στις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου, στην περιοχή του Βουνάργου, του Δήμου Πύργου, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος. Πρόκειται για εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση αποκατάσταση βατότητας στο Ε.Ο.Δ του βορείου τμήματος Ν. Ηλείας ετών 2019-2020».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος επιθεώρησε τις εργασίες και ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης του έργου συνολικά, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Νίκο Μπούλιαρη. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, έχουν εκτελεστεί οι εργασίες στο τμήμα από την διασταύρωση της Ε.Ο Πατρών – Πύργου έως το Βούναργο και στην παρούσα φάση το έργο υλοποιείται στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου, από Βούναργο προς Φοναΐτικα και Πράσινο. Ακολούθως θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και στο τμήμα της επαρχιακής οδού από Πράσινο προς Λαστέικα.

Σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχής και τμήματος παρέμβασης, οι εργασίες αφορούν σε άρσεις καταπτώσεων και αποκαταστάσεις καθιζήσεων με τοποθέτηση γεωυφάσματος όπου κρίνεται απαραίτητο, καθαρισμούς, διανοίξεις και επενδύσεις τάφρων με σκυρόδεμα, καθαρισμούς πρανών κ.α. Στο έργο, τέλος, περιλαμβάνονται τμηματικές παρεμβάσεις με ασφαλτικές στρώσεις, με πρόβλεψη για τη σχετική διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας.

Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλει καθαριστικά στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο των περιοχών παρέμβασης.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    22 Μαΐου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία