Βασίλης Ρουχώτας: «Η κοινωνία ενοχλείται από τις απευθείας αναθέσεις – Έχουμε επιδείξει τεράστια ανοχή»

Βασίλης Ρουχώτας: «Η κοινωνία ενοχλείται από τις απευθείας αναθέσεις – Έχουμε επιδείξει τεράστια ανοχή»

Ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου και επικεφαλής της παράταξης “ΠΑΛΛΗ ΛΗΞΟΥΡΙ, ΝΕΑ ΑΡΧΗ” Βασίλης Ρουχωτάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να εκφράσει την δική του άποψη σε σχέση με τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Ληξουρίου.

Ο κος Ρουχωτάς, πριν εκφράσει την άποψή του, αναφέρθηκε στην δημιουργία του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», το οποίο όπως είπε: « αποτελεί διοικητική τομή» και συμπλήρωσε «εκεί καταγράφονται οι πράξεις των διοικούντων και κάθε πολίτης έχει δυνατότητα πρόσβασης». Εκεί στάθηκε ο κος Ρουχωτάς επισημαίνοντας πως, όταν οι πολίτες βλέπουν απευθείας αναθέσεις ενοχλούνται. «Ο Δήμαρχος μπορεί να κάνει απευθείας αναθέσεις αλλά όχι μονόπλευρες» ανέφερε.

Ο καλεσμένος περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη και έχει γίνει τόση «φασαρία» με το συγκεκριμένο θέμα. «Στο τελευταίο Δ.Σ. τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός για την επισκευή του Δημαρχείου και από εκεί πήρε το ποσό των 24.800. Όταν ρωτήθηκε γιατί απάντησε ότι θα το δούμε στην πράξη» ανέφερε και συνέχισε τονίζοντας πως του πρότεινε να αυξήσει το ποσό κατά 300 ευρώ για να γίνει διαγωνισμός και όχι απευθείας ανάθεση και ο Δήμαρχος αρνήθηκε.

Ο κος Ρουχωτάς ανέφερε για μια ακόμα φορά ότι οι κοινωνία ενοχλείται από τις απευθείας αναθέσεις, «Ο Δήμαρχος δεν παρανομεί, αλλά οι αναθέσεις είναι μονόπλευρες και γίνονται κατά σύστημα. Έχουμε δείξει τεράστια ανοχή τον τελευταίο χρόνο» κατέληξε.

Τέλος ο κος Ρουχωτάς αναφέρθηκε σε πολλά θέματα στα οποία δεν συμφωνεί με τον τρόπο που τα χειρίζεται ο Δήμαρχος Ληξουρίου και επιγραμματικά ανέφερε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα και άλλα επισημαίνοντας τα λάθη που έχουν γίνει. Επιπλέον υπογράμμισε πως ο κος Κατσιβέλης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την δικαιολογία ότι είναι καινούργιος στα της διοίκησης του Δήμου, καθώς δεν είναι.

Kefalonia Radio · ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ (22 – 5-2020)


Πηγή