Γώγος: Τα νησιά πρέπει να προετοιμάζονται για τουρίστες με Κορονοϊό (video)

Γώγος: Τα νησιά πρέπει να προετοιμάζονται για τουρίστες με Κορονοϊό (video)

Στην ανάγκη τα νησιά να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν κρούσματα κορωνοϊού στάθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος τόνισε πως μερικά νησιά -ιδιαίτερα τα μεγάλα- είναι ήδη έτοιμα αλλά τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή.

«…Χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε σε μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχουν γρήγορα τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί και με τουρισμό πολύ και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή».

Παράλληλα, ο ειδικός τόνισε πως «πολλές κλινικές Covid μένουν χωρίς ασθενείς».

«Μετά από 74 ημέρες με δραματικές συνθήκες έχουμε μόνο έναν ασθενή στην Πάτρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, ο κ. Γώγος προειδοποίησε πως δεν έχουμε ακόμη τελειώσει με τον κορωνοϊό.

«Είναι απλά σε ύφεση όπως έχει ύφεση και όλη η ΕΕ, υπάρχουν όμως ακόμα κρούσματα και για αυτό είμαστε σε επιφυλακή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τη διχογνωμία επί του θέματος, ο κ. Γώγος εξήγησε:

«Αυτή την στιγμή δεν είναι αδήριτη ανάγκη και γι' αυτό υπάρχουν πολλές απόψεις. Έχει σημασία το πόσο σημαντικό είναι αυτό και το πόσο επιδημιολογικό βάρος έχει».

Πηγή: cnn.gr


Πηγή